Vaterpolo Promjene u bivšem prvaku Evrope

Primorac i zvanično gradski klub, Mandić odlazi nakon 13 godina

foto: CdM

Potpisivanjem ugovora o promjeni vlasničke strukture u Vaterpolo klubu Primorac na opštinu Kotor, bivši prvak Evrope postao gradski klub u vlasništvu opštine Kotor.

ugovor o promjeni vlasni;ke strukture u vaterpolo klubu Primorac Kotor

Svečanom potpisivanju koje je obavljeno u opštini Kotor prisustvovali su predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Marina Dulović, dosadašnji vlasnik kluba Denis Mandić, te članovi UO Srđan Dragomanović, Božo Draganić, Vedran Milošević i Dejan Manojlović.

Aprcović se zahvalio Mandiću za sve ono što je uradio za vaterpolo sport u Kotoru, tačnije od decembra 2006. godine, od kada je bio na čelu kluba i sa puno uspjeha vodio najtrofejniji klub u Crnoj Gori.

“Sve to je zasluga kluba i zadovljstvo je što smo zajednički proteklih mjeseci došli do ovog čina. Ostaće jedan pečat, jednogteškog, mukotrpnog rada u VK Primorac, iskazjući sve ono što mi je poznato u smislu doprinosa koji je Mandić sa svojim saradnicima dominatno uradio za VK Primorac. Potrudićemo se da kao lokalna uprava u naredno periodu barem dijelom omogućimo dio neophodnih finasijskih sredstava kako bi klub mogao normalno da funkcioniše i u skladu sa preuzetim obavezama, da ono što jeste dio nekih tekućih obaveza Primorca izmirimo u narednoj i 2021. godini. Poslije pet mjeseci razgovora, približavanja stavova, poznajući kompletnu problematiku u vaterpolo sportu, ne samo u Kotoru već i na nivou Crne Gore, došli smo do zaključenja ovog posla”, kazao je Aprcović.

Sada već bivši prvi čovjek kotorskog vaterpolo kluba Denis Mandić je napomenuo da je 13 godina bio na čelu Primorca.

“Vodili smo računa o klubu. Neću ponavljati rezultate na koje je već predsjednik opštine podsjetio. Samo mogu da se zahvalim na apsolutno brzom dogovoru koji je doveo do ovog čina. Svih 13 godina ja sam ovaj klub doživljavao kao gradski, iako to tada nijesu dozvoljavali pravni, zakonski okviri u vezi sa Zakonom o sportu. Danas je to moguće i praktično je ovim formalizovano kako sam ja to i tada doživljavao. Nadam se da će uz ovu direktnu formalnu gradsku kontrolu biti još bolji”, kazao je Mandić.

On je podsjetio da je jedan od osnivača Primorca bio njegov đed Ilija Marinović, što je bio jedan od formalnih razloga da se prihvati obaveza u Primorcu.

Aprcović je istakao da Mandić i dalje treba da bude dio kluba koji će za dvije godine proslaviti jubilej 100 godina postojanja. Lokalna uprava se obavezala shodno nedavno donijetoj skupštinskoj odluci da tekuće obaveze koje su skenirane tokom perioda pripreme današnjeg čina u visini od nešto preko 190 hiljada preuzme opština i da ih izmiri u skladu sa dogovorom prema dobaljavačima. Takođe i neke tekuće obaveze koje klub ima prema igračima i trenerskom kadru iz 2018. i 2019. godine.

“Dio tih obaveza u visini od 100 hiljada eura isplatićemo u 2020. godini, a dio obaveza u 2021. godini. Tu stavku smo pozicionirali u budžetu za 2020. godinu koji ćemo usvojiti na sjednici lokalnog parlamenta u ponedjeljak”, kazao je Aprcović.

Potpisanom ugovoru, prethodio je ugovor između VK Primorac i HTP Primorje, jednog od sponzora, kojim se Mandić obavezao da će sve obaveze proistekle iz prethodnog perioda, a tiču se obaveza po osnovu sudskih sporova preuzeti HTP Primorje.

Na pitanje novinara koliko je potrebno novca godišnje da bi klub funkcionisao, Mandić je kazao da sve zavisi od ambicija, te da je za tri godine potrošeno tri miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor!
Gost
Kotor!

Dok ne pocnu isplacivat Mandiceve dugove,nista ne treba da im se vjeruje!!! Ne znamo mi sto su se oni dogovorili a ne objavljuju!

marko
Gost
marko

zeznuo se mladjan,mogao je biti direktor bazena ovdje

Djuradj
Gost
Djuradj

3 sezone-3 miliona!
Hahaahahah

Perast
Gost
Perast

Kakve bi to Plate igrača bile…😂😂😂

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Tačno je da je Primorac postao prvak i Viceprvak evrope u ovom mandatu,ali isto tako je i tačno da je prvi put ispao iz prve lige u ovom mandatu!
Lijepo da se krenulo naprijed,ali pričekajmo da se sve završi pa se može slavit,da ne bude po narodnom’ džabe smo krečili’!
U svakom slučaju pozitivno i pozdravljam!

B1986
Gost
B1986

O kako dobro je …

Send this to a friend