Vaterpolo

Primorac ispunio cilj

Primorac je zadovoljan sezonom. Ostanak u A1 Regionalnoj ligi je bio primarni cilj, ostvarenje, a u prvenstvu su mogli do finala. Zaustavljeni su od Budvana i na taj način skratili takmičarsku sezonu.

“Očekivali smo plasman u finale, ali je Budva bila bolja. Nije to sad veliko iznenađenje, bili smo tokom sezone dosta ujednačeni. Ostanak u Regionalnoj ligi je bio cilj, zbog toga smo generalno zadovoljni sezonom. Mislim da su nas svakodnevna putovanja do Budve i nazad, preskakanje termina za trening od 22 časa, poremetili i uticali na neka naša izdanja. Ne kažem da je to razlog poraza u polufinalu od Budve, ali je godina bila naporna i zahtjevna, u svakom pogledu. Pad u finišu i poraz od Budve, ne zabrinjavaju, jer smo osnovno ostvarili. I to je čudo”, kazao je trener Kotorana Petar Vico.

Za otprilike deset dana igrači i stručni štab razgovaraće sa rukovodstvom kluba. Tada će Vico imati jasniju sliku na koga će računati od naredne sezone. Za Primorac je važno da se domaći kadar ne osipa. Sa strancima će se obaviti razgovori.

“Zalaganjem i radom sam zadovoljan. Igrači koji su došli sa strane su na utakmicama davali sve od sebe. Da nije bilo maksimuma, teško bi izborili ostanak. Maksimum je kod nekoga bio veći, a kod nekoga manji”, rekao je Vico.

Bolja finasijska situacija u klubu (nezvanično saznajemo da se igračima duguju dvije plate, vjerovatno do kraja sezone biće tri) daje nadu da bi i naredne sezone Primorac mogao i sa jačim sastavom u domaće i evropske obaveze.

Send this to a friend