Vaterpolo Trener Petar Vico zadovoljan partijama mladog kotorskog tima

Primorac sjajno otvorio sezonu: Možemo još bolje

Primorac ima formulu! Trener Petar Vico sa najmlađim timom u ligi zna kako da sačuva status u A1 Regionalnoj ligi. Sa dvije pobjede, iz četiri kola, nakon startnog ubjedljivog poraza od Šapca (15:6), Kotorani su počeli da praktikuju igru od koje nijesu mogli da se odbrane iskusni igrači Mornara, a prije dva dana ni Budvani.

Na pravom su putu, možda i sa sredine tabele, da dočekaju ulazak u renovirani kotorski bazen. Šanse su velike da uđu, sa možda dva-tri pojačanja nakon prvog dijela, u mirnije vode. Nekadašnji prvak Evrope riskirao je puno kada je u sezonu ušao sa mlađim kadrom, prvenstveno igračima koji su do skoro utakmice ovakvog nivoa gledali sa tribina ili na TV-u.

“Ne mogu da kažem da su Mornar ili Budva slabo igrali, jer nekad i svojom igrom natjeraš protivnika da igra slabije. Najbitnije da je dobra atmosfera, momci se bore koliko god mogu, a rekao sam i pred Budvu da se ne opterećuju rezultatom, nego da pokušaju u bazenu da pokažu sve ono što smo vježbali”, kazao je Vico.

Trener Primorca zadovoljan je napadom, a pohvalio je golmana Kralja, čiji je učinak ogroman i utiče na sigurnost kompletne ekipe.

“U posljednje vrijeme, čak i u Splitu sa Jadranom, nijesmo imali neke velike probleme oko napada. Želim da kažem i da je golman Kralj čudo kad brani, pola je ekipe. Daje posebnu sigurnost.”

Uvjeren je prvi stručnjak crnogorske ekipe u prostor za veći napredak.

“Možemo još bolje, ali i vremenski smo treningom ograničeni. Ponekad nemamo vremena za neke stvari, nego kroz utakmice vidimo greške i pokušavamo da ih ispravljamo. U svakom slučaju, zadovoljan sam, jer igrači daju sve od sebe. Istina je da nam fale pojačanja, u rotaciji smo sa devet, deset igrača, a ponekad, kao sa Budvom, moramo i sa mlađim kadrom dugo da igramo. Eto, naša dva igrača su bila isključena zbog tri lične zbog čega smo morali šansu da pružimo nekim klincima. Zamislite kako je kada dijete, koje je godištem zalutalo, mora da igra i da pomogne.”

Mlađani vaterpolisti, primjećuje Vico, dobijaju na većoj sigurnosti.

“Nekada misliš da je kvalitet malo bolji, s obzirom kako ide vrijeme, ima i toga, ali mislim da polako stiču rutinu. S druge strane dječak od 16 ili 17 godina, koji igra protiv momka od 30 godina, stiče i odgovornost, što je u neku ruku veoma dobro. Naravno, postoji i taj psihološki faktor-neko će imati strah i tremu kroz karijeru, a neko će biti mrtav-ladan kada igra sa svjetskim prvakom.”

Kotorane u nastavku očekuje naporan program, ali i pauza. Naredne srijede sačekaće ih Partizan, a u subotu Zvezda u Budvi.

“Prijaće pauza, ali nakon toga ćemo imati problem. Poslije napornog puta do Beograda i nazad, sačekaće nas odmorna Zvezda koja u srijedu igra protiv Budve. Biće odmorniji, neće mijenjati mjesto, a mi ćemo se voziti dan i probati da se oporavimo za novu obavezu”, zaključio je Petar Vico.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mihailo
Gost
Mihailo

Bravo za momke, od kojih većina prima 100,200 eura! Sramotno za klub i upravu. Momci talenti! Nego poći će oni prije nego sto mislite. Perkovica su već tražili, za Draškovića se raspituju uveliko, tu su Matković, Mačić… Zadržite ove momke, inače mrka kapa Primorcu!

Kotor
Gost
Kotor

Perkovic je najbolja investicija Primorca,inace je sve sto zna naucio u Cattaro kod Mirka Vicevica! Ima jos talentovanih momaka al sve ce se to raspast ako se bazen uskoro ne zavrsi

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Ajmo momci,super ste!!!

Send this to a friend