Vaterpolo Mandić izvršio dio obaveza

CdM: Primorac uskoro u vlasništvu Opštine, čeka se finalizacija

Opština Kotor vrlo brzo trebalo bi da bude i zvanično vlasnik VK Primorac.

Proces koji je započet krajem prošle godine, doveden je gotovo do kraja, saopšteno je CdM-u iz Opštine Kotor koja je ranije preuzela na sebe obavezu da izmiri preko 190 hiljada eura dugovanja.

Navode da prepoznaju značaj VK “Primorac” u razvoju kotorskog i crnogorskog vaterpola, kao i da je klub izuzetno važan zbog velikog broja djece koja trenira vaterpolo.

“Upravo iz ovih razloga, a shvatajući našu obavezu da štitimo javni intres u sportu pokrenuli smo postupak preregistracije VK „Primorac“ kako bi Opština Kotor postala vlasnik. Nakon niza pregovora sa menadžentom VK „Primorca“ Kotor urađeno je sledeće: Uskoro očekujemo da se okonča proces preuzimanja kluba u vlasništvo Opštine Kotor. Naime, Skupština Opštine Kotor je na sjednici od 18.11.2019. usvojila Odluku o regulisanju odnosa između VK Primorac i Opštine Kotor, na osnovu koje je zaključen ugovor o prenosu vlasničkih udjela sa dosadašnjih osnivača na Opštinu Kotor. Preostalo je samo da se održi Skupština, nakon čega će se Opština Kotor legitimisati kod Ministarstva sporta i mladih kao novi vlasnik kluba. Skupština će biti zakazana nakon dostavljanja mjeničnih ovlašćena od strane većinskog vlasnika”, navode iz Opštine i dodatno objašnjavaju korake:

“Većinski vlasnik kluba, se obavezao da isplati dugovanja po osnovu sudskih postupaka za neisplaćane zarade trenerima i igračima. Kao obezbjeđenje ispunjenja ove obaveze dužan je da dostavi 10 blanko mjenica, bez protesta, koje će obnavljati svake godine do konačnog izmirenja svih dugova. U slučaju neispunjenja te obaveze Opština ima mogućnost da aktivira mjenice, a u krajnjem slučaju postoji i mogućnost sudske zaštite zbog neipunjenja ugovora. Do sada je izvršena isplata dijela obaveza po osnovu navedenih dugovanja”.

Kada dosadašnji vlasnik Denis Mandić dostavi mjenice i time ispuni sve obaveze iz ugovora potpisanog 18. decembra, u Opštini će imati i odriješene ruke za pravljenje plana o budućem razvoju bivšeg šampiona Evrope koji će vrlo brzo proslaviti vijek postojanja.

U medijima se pominjala i mogućnost dolaska bivših vaterpolista na bitne funkcije, ali o svemu će biti riječi kada proces bude završen.

“Naša je želja kao budućnih vlasnika da klub u svim segmentima funkcioniše na najbolji mogući naćin. S tim u vezi, od posebnog je značaja da nekadašnji igrači koji su ponikli u ovom klubu i u njegove uspijehe uložili sebe, sada pruže pomoć u njegovom daljem razvoju. Igrači poput Mlađana Janovića i Antonija Petrovića dali bi svojim znanjem i autoritetom nemjerljiv doprinos daljem razvoju kluba. Vrlo brzo će javnost biti upoznata sa preostalim detaljima vezanim za VK Primorac”, zaključuju iz Opštine.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Pravi Rade007NikolaVeliki mali081
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Aj oa da se primorac vrati na sampionske staze

Nikola
Gost
Nikola

A sto je to Mladjan dao Primorcu? Godine kada je Primorac bio sampion izbacen je iz tima zbog nediscipline. Da postoji pravda pored Tonija klub bi bodio tadasnji kapiten Milic, Radic i Vido Lompar. Ali mora politika u sve da se mjesa

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Lijepo bi bilo da sve tako brzo bude gotovo,ali ….
Nego,treba bit pozitivan i vjerovat!
Ipak je to PRIMORAC!!!

081
Gost
081

Koja komedija… Mladjan je u Pg klub angazovan valjda,tako ste pisali. moze u dva kluba,dvije plate,penzija

Send this to a friend