Vaterpolo Mandić izvršio dio obaveza

CdM: Primorac uskoro u vlasništvu Opštine, čeka se finalizacija

Opština Kotor vrlo brzo trebalo bi da bude i zvanično vlasnik VK Primorac.

Proces koji je započet krajem prošle godine, doveden je gotovo do kraja, saopšteno je CdM-u iz Opštine Kotor koja je ranije preuzela na sebe obavezu da izmiri preko 190 hiljada eura dugovanja.

Navode da prepoznaju značaj VK “Primorac” u razvoju kotorskog i crnogorskog vaterpola, kao i da je klub izuzetno važan zbog velikog broja djece koja trenira vaterpolo.

“Upravo iz ovih razloga, a shvatajući našu obavezu da štitimo javni intres u sportu pokrenuli smo postupak preregistracije VK „Primorac“ kako bi Opština Kotor postala vlasnik. Nakon niza pregovora sa menadžentom VK „Primorca“ Kotor urađeno je sledeće: Uskoro očekujemo da se okonča proces preuzimanja kluba u vlasništvo Opštine Kotor. Naime, Skupština Opštine Kotor je na sjednici od 18.11.2019. usvojila Odluku o regulisanju odnosa između VK Primorac i Opštine Kotor, na osnovu koje je zaključen ugovor o prenosu vlasničkih udjela sa dosadašnjih osnivača na Opštinu Kotor. Preostalo je samo da se održi Skupština, nakon čega će se Opština Kotor legitimisati kod Ministarstva sporta i mladih kao novi vlasnik kluba. Skupština će biti zakazana nakon dostavljanja mjeničnih ovlašćena od strane većinskog vlasnika”, navode iz Opštine i dodatno objašnjavaju korake:

“Većinski vlasnik kluba, se obavezao da isplati dugovanja po osnovu sudskih postupaka za neisplaćane zarade trenerima i igračima. Kao obezbjeđenje ispunjenja ove obaveze dužan je da dostavi 10 blanko mjenica, bez protesta, koje će obnavljati svake godine do konačnog izmirenja svih dugova. U slučaju neispunjenja te obaveze Opština ima mogućnost da aktivira mjenice, a u krajnjem slučaju postoji i mogućnost sudske zaštite zbog neipunjenja ugovora. Do sada je izvršena isplata dijela obaveza po osnovu navedenih dugovanja”.

Kada dosadašnji vlasnik Denis Mandić dostavi mjenice i time ispuni sve obaveze iz ugovora potpisanog 18. decembra, u Opštini će imati i odriješene ruke za pravljenje plana o budućem razvoju bivšeg šampiona Evrope koji će vrlo brzo proslaviti vijek postojanja.

U medijima se pominjala i mogućnost dolaska bivših vaterpolista na bitne funkcije, ali o svemu će biti riječi kada proces bude završen.

“Naša je želja kao budućnih vlasnika da klub u svim segmentima funkcioniše na najbolji mogući naćin. S tim u vezi, od posebnog je značaja da nekadašnji igrači koji su ponikli u ovom klubu i u njegove uspijehe uložili sebe, sada pruže pomoć u njegovom daljem razvoju. Igrači poput Mlađana Janovića i Antonija Petrovića dali bi svojim znanjem i autoritetom nemjerljiv doprinos daljem razvoju kluba. Vrlo brzo će javnost biti upoznata sa preostalim detaljima vezanim za VK Primorac”, zaključuju iz Opštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Aj oa da se primorac vrati na sampionske staze

Nikola
Gost
Nikola

A sto je to Mladjan dao Primorcu? Godine kada je Primorac bio sampion izbacen je iz tima zbog nediscipline. Da postoji pravda pored Tonija klub bi bodio tadasnji kapiten Milic, Radic i Vido Lompar. Ali mora politika u sve da se mjesa

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Lijepo bi bilo da sve tako brzo bude gotovo,ali ….
Nego,treba bit pozitivan i vjerovat!
Ipak je to PRIMORAC!!!

081
Gost
081

Koja komedija… Mladjan je u Pg klub angazovan valjda,tako ste pisali. moze u dva kluba,dvije plate,penzija

Send this to a friend