Vaterpolo

Prlainović: Nacionalizam je za nesposobne

Andrija Prlainović

Srpski reprezentativac Andrija Prlainović rekao je da svaki put uživa u derbijima protiv Hrvatske na najvećim takmičenjima i da su te utakmice prava sportska priča i najbolje što vaterpolo može da ponudi.

Prlainović, kao i nekolicina standarnih reprezentativaca Srbije, propustio je Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i odluku selektora Dejana Savića objasnio kao dobru kako bi igrači koji su budućnost srpskog vaterpola dobili šansu.

“Srbija i Hrvatska su u posljednjih desetak godina odigrale nekoliko epskih utakmica. Pored utakmice u Budimpešti bilo ih je još nekoliko zaista čudesnih, poput ove posljednje u Beogradu u finalu Svjetske lige. Svaka utakmica s Hrvatskom je priča za sebe, u njima uživamo svi, igrači i publika u Srbiji, Hrvatskoj i širom svijeta. Dueli te dvije reprezentacije su nešto najbolje što današnji vaterpolo nudi”, rekao je Prlainović za hrvatski portal Indeks.

Posebno je naglasio da su igrači i stručni štab selekcija Srbije i Hrvatske u prijateljskim odnosima.

“Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, vjerujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo”, rekao je on.

Prlainović ističe i da je jedini interes igrača samo sport i zato je ponosan na veliko sportsko rivalstvo sa Hrvatskom.

“Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno da obavljaju ono što bi trebalo da rade, zbog čega su izabrani i postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno. Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima u svijetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati”, zaključio je Prlainović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tito
Gost
Tito

Sad kad je na zalasku karijere i kad pocnu iz bg da ga ceraju i nazivaju brdjaninom tek onda ce se sjetiti ko je i okle je. Al tada ce biti kasno, nemas sto traziti u cg.

eskobar
Gost
eskobar

A sad si ses jetio pri kraju karijere.
Trebace ti povlastice u CG kad odeš u “penziju”.
Pi.

xxy
Gost
xxy

Mozda mu se ne svidja antisrpski kurs zvanicne drzave, pa neki ce reci ako mu se ne svidja neka ide za Srbiju ,pa i otisao je za Srbiju bez rijeci nije CG ostetio ni za cent e onda opet kazu izdajnik je sto je otisao. Ko bi udovoljio svima, izabrao je sto njemu odgovara . Dusan Mandic je sjedio na… Više »

Rogi
Gost
Rogi

Sve tacno, jos dodatak za Djokovica procijenili su politicari iz DPS-a da je za promociju Crne Gore bolje ulagati u Emira Kusturicu u tom periodu i dobio je na poklon od drzave zeljeznicku stanicu u Herceg Novom ( koju dan danas rentira) i plac na Sv Stefanu.

xxy
Gost
xxy

Sport je danas biznis koji mladi covjek mora iskoristiti dok je mladji. Prlainovic je bio reprezentativac SiCG i kad se ne njegovom voljom to razdvojilo on je ostao u jednom dijelu prvobitne reprezentacije. Izdajnik ili patriota? Da li su patriote oni koju se bucaju u prsi kao patriote a sve ucinjeli da se drzavna imovina i privreda uguse i da… Više »

Commentator
Gost
Commentator

Nije problem da se osjeća Srbinom. Ali njegova država je Crna Gora, a ne Srbija, on sa Srbijom nema ama baš nikakve veze. Dakle, igraš za svoju državu, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Isto tako Bošnjaku iz Crne Gore nije matična država BiH, niti je Hrvatu, čiji su preci oduvijek živjeli na teritoriji CG, matična država Hrvatska nego Crna… Više »

Obilic
Gost
Obilic

To je kao da očekuješ od Jevreja iz Njemačke da ide u Hitlerovu/Njemačku vojsku.Crna Gora sa lažnim, izmišljenim identitetom nije CG dinastije Petrović.

Bbc
Gost
Bbc

Obilic nije ni postojao

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Obilić je istorijska ličnost

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Izdajnik!?! GAD LUK, što bi englezi rekli Bože pogledaj!

Fuego
Gost
Fuego

Da li bi Prlainovic odabrao da igra za Srbiju kada bi reprezentacija Srbije bila u rangu, recimo, reprezentacije Makedonije u vaterpolu. Da li bi i tada bio Srbin, ili mu ne bi smetalo da igra za Crnu Goru. Licemjer koji pokusava da ispadne srpski patriota.

HNovi
Gost
HNovi

Ti da učiš nekog o nacionalizmu. Sram te bilo.

Goran
Gost
Goran

Što je ovoliko komentara oko jednog običnog smeća?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

I to ljudskoga…

Uros
Gost
Uros

Ne vidim zasto bi igrao za Crnu Goru ako se nacionalno osjeca kao Srbin,najbolje je da vi odlucujete koja je njegova zemlja. Velika vecina Novog navija za njega od prvenstva do prvenstva pa pocrkajte od muke.

Vojislav
Gost
Vojislav

Ova osoba koja odabra da igra za tuđu zemlju i narod me ni najmanje ne interesuje o Ti, koji odobra za svoj nick ime srpskog loosera, Uroša Nejakog! Valjda nijesi ni imao nekog svoga od remonea da se pohvališ.
Inače, Prlainović ne može biti staro primorsko/ bokeško prezime što će reći da je dođoš na pjenu od mora…

xxy
Gost
xxy

1692 dosli iz okoline Nevesinja u Herceg novi ,provjeri u manastir Savina a i u knjigama o porijeklu Bokelja koje je napisao Pop Nakicenovic vadeci podatke iz starih arhiva.
A inace H.Novi su osnovali Srbi iz Hercegovine 1382 , 100 godina prije nego Srbi sa Zlatibora sto su naselili Cetinje i izgradili Vlasku Crkvu.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Jes Tvrtko je bio Srbin,ne mlati xxy.Vidi ko su bile vodje Hercegovaca kroz vjekove

xxy
Gost
xxy

Herceg Novi je osnovao Tvrtko I Kralj Srba, Bosne,i Primorja 1382 ,krunisan srpskom krunom Nemanjica u Manastiru Mileseva . Takodje i u Dobrovockoj povelji iz tog vremena tako stoji. Boka se 1918 narodnom skupstinom prisajedinjuje Srbiji mimo CG i Podgoricke skupstine. Boka 1945 izlazi iz rata po Avnoju kao posebna administrativna jedinaca Crna Gora i Boka Blazo jovanovic je dkrtom… Više »

Joveta
Gost
Joveta

ha ha ha.sada je mene sve jasno ..vi Srbi iz Novoga imate neke vase istorijske podatke….pa zato i mislite i zivite u getu..strahota…sa kim ova drzava ima posla

Vasilije
Gost
Vasilije

A i druga stvar za novi pola novog su izbjeglice iz hrvacke i bosne nije ni cudo da je vecina srpski orijentissna.
Cisto sumljam da su pravi novljani vecinom srbi.

kamenarac
Gost
kamenarac

Ne seri majmune…

Joveta
Gost
Joveta

ha ha ha ha..ne znam odakle ti sve ovo..ali vecih budalastina u zivotu nisam orocitao…ha ha ha.

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Bravu, neznani!

Boka14m3
Gost
Boka14m3

A ko su Djojlani i ko je pljaskao srbe 500god.nije lako zivjeti bez pola vijeka istorije!!

Uros
Gost
Uros

Kakva tudja zemlja? Smeta vam Prlainovic smetaju vam neki sto igraju za CG jer ne osjecaj dovoljno nacionalnog naboja. Pa odlucite se vise. I pusto se tih prica, svako je donekle dosao. Inace Herceg Novi, Niksic, Pluzine i Pljevlja su stara Hercegovina. Nemaju nikakve kulturoloske i jezicke (dijalekt) slicno sti sa ostatkom Crne Gore iako su se komunisti dobro potrudili… Više »

Joveta
Gost
Joveta

ha ha ha ha ha ha..a ciji ti bjese..ha ha.Obi Srbi iz Novog su bas smijesni i nacitani

Milan
Gost
Milan

Porodica Prlainovic zivi u Boki od 1647 godine.Izabrali su Boku jer je to SRPSKA zemlja i bice.

Vojislav
Gost
Vojislav

Đe mi je odgovor moderatoru?!

Gledalac
Gost
Gledalac

Moj Uroše. Upravo zato je nacionalista jer je rodjen, odrastao i naučio da igra vaterpolo u Crnoj Gori, i on i njegovi, a odlučio da igra za Srbiju jer je po nacionalnosti Srbin. Bojim se da ovo nećeš shvatiti ako si i sam zaražen virusom nacionalizma. Da drugi sportisti razmišljaju kao ovaj Prlainović, onda bi naprimjer Mesi igrao za Španiju… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Boka kotorska treba da ima ekonomsku i kulturnu autonomiju od svog zaledja

Bokelj
Gost
Bokelj

Bokelj i ja sam Bokelj.U toj autonomiji ti bi bio konjusar kao sto su i tvoji bili u onoj autonomiji.

xxy
Gost
xxy

Boka je tada imala lokalnu autonomiju pa i kao konjusari a sad nisu ni konjusari a najmanja odluka vezana za Boku donosi si se u Podgorici.
Barem su Bokelji bili postovani kao pomorci i donosili su odluke lokalnog karaktera iz te struke a sad i to nestrucni iz Podgorice odlucuju.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ne postoji “crnogorski vaterpolo”,postoji “vaterpolo u Crnoj Gori”

Admiral
Gost
Admiral

Sve što pripada Crnoj Gori je crnogorsko. Dakle, Boka je crnogorska oblast.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Da premijer Tajlanda Taksin Sinevatra postao crnogorski državljanin pa sad je crnogorski premijer Tajlanda

xxy
Gost
xxy

Vaterpolo je tradicija iskljucivo u Boki odnosno H.Novom i Kotoru . Mnogo vise u H Novom ,odnosno hercegnovska rivijera od Igalo do Bijele svako mjesto uz more imalo je vaterpolo tim i vaterpolo igraliste u moru. Sad oni koji nisu culi za vaterpolo do nazad nekoliko godina drze teoriju dje ko treba da igra. Da nije Novljanskih Srba vaterpolista nebi… Više »

Admiral
Gost
Admiral

A fudbal je nastao u Engleskoj i niko ne zna da igra fudbal sem Engleza. Čitaš li ti sam sebe, xxy?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Admiral – To nije njegov stav vec cinjenica. Niko ne igra ni trenira vaterpolo na cetinje

Gali butros
Gost
Gali butros

Znaci, ti si nesposoban!

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Ovi primorci ne znaju nista o Crnoj Gori a jos manje imaju u sebe ista crnovorsko pa kad je to tako najlakse im je da budu ono sto mogu a to je sto bilo drugo ,tako da im nije zamjerit,znamo se dobro.

Primirac
Gost
Primirac

Ti je apsolutno normalno. Niti smo isti mentalitet, niti smo ikad bili sastavni dio CG, niti nas briga za vas Brdjane.

Commentator
Gost
Commentator

Smiješno je kad ovaj govori o nacionalizmu. U suštini, najmanje će ga na kraju poštovati oni kojima se priklonio, jer znaju oni ko je stvarno Srbin, a ko je tamo otišao da ga malo potroše i šutnu – što je pravi ishod za one koji drugu zemlju izaberu ispred sopstvene.

Fileopg
Gost
Fileopg

Sa posebnim uživanjem je uz uzdignuta tri prsta proslavljao svaki go dat na utakmicama protiv Crne Gore, pogotovo one kojima je doprinosio porazu Crne Gore…Pravi sportisti čak i ne proslavljaju golove postignute protiv bivših klubova, a kamoli protiv svoje države, no niko ne mrzi svoju domovinu kao izdajnik.

Palisad
Gost
Palisad

Ovo je drzavica ..mali neovisni montenegro..a nasa drzava crna gora..nekad bila

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jer tri prsta nije nacionalisticki znak već vjerski svetosavski. Nacionalizam je za vještačke narode, rodoljublje je kad voliš svoju krv svoje pretke.

Bigo
Gost
Bigo

Hahahaaaha ,,svetosavski”
svašta pišu a ne misle.

Vojo
Gost
Vojo

Potpisujes prlainovicu neke peticije sto je srpska crkva otela od nase crnogorske crkve i sad govoris da ne treba nacionalizam idi kralju u lajkovac i tamo srbuj

Sofija
Gost
Sofija

Našla se vila u čem’ nije bila. O čemu ti, budalo, raspravljaš. Kakve crkve, kakve peticije? Glavu da otkinem da još živite od toga što vam žene usire i prodaju za pijačne dane.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tako je Prle! Ne nacionalizmu, samo rodoljublje!!

Zodiak
Gost
Zodiak

Eto tebi u nick-u nema nacinaolizma. Samo shovinizam. Sjedi, licemjeru jedan.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dje šovinizam jadan biti Srbin je privilegija a u cg istorijski fakat

biba struja
Gost
biba struja

otkud ti ko sudbina ko te ne bi volio……srbija …….pjevaju prle manda i gavril,,,,,,,,,,……..jjavi se šta bi ona brez nas sad,,,,,sjeti se najbolja najača jošte ima mnogo u nama…….što jes jes najbolja i najjača

Amper
Gost
Amper

Jeste, Srbija je kao ljubav – ne zna za granice.

Samo Srbija
Gost
Samo Srbija

Ne mlati, ti si za nas Srbe samo crnogorac na privremenom radu i potrosni si materijal odnosno izvodjac radova… cao, zdravo..

Budi budi
Gost
Budi budi

Koga briga sta je ko za tebe milogorac?

Раде Хн
Gost
Раде Хн

@Osk
Pa on igra za svoje.

Montenegro
Gost
Montenegro

Aj nesto da kazem nebi li prikrio svoj nacionalizam.. e jado jadni… kumplex te unisti da dokazes da si nesto sto nisi a bi da budes.. nisi srbin i nikad neces biti pored svega toga sto mislis da jesi .. ti si samo posrbica..

Montenegro
Gost
Montenegro

Komplex*

Beti B.
Gost
Beti B.

Kada me znste ne teseri, dečku je đed bio okorjeli četnik i on se osjeća kao Srbin i što je tu problem.

Commentator
Gost
Commentator

Problem je što je četnik.

Sofija
Gost
Sofija

Problem je što si ipak samo komentator, a igrač nikad i nigde.

Sofija
Gost
Sofija

Kumplexu, pst!

Zodiak
Gost
Zodiak

Crnogorac o srpskom nacinalizmu. Ko sto koga cega. Izgubljeni slucajevi. Srbija treba da promijeni ime u Crnogorska ravnica.

Prč
Gost
Prč

Rece nacionalista

Pero
Gost
Pero

Rece Prlainovic i dize tri prsta da proslavi go.. toliko o nacionalizmu..

Micko
Gost
Micko

Hahaha on prica o nacionalizmu ne igra za zemlju u koju je rodjen on i njegovi preci,nego je zbog istog tog nacionalizma presao da igra za drugu drzavu.Doduse mozda malo grijesim i materijalni interes je mozda bio bitniji

Anonimus
Gost
Anonimus

Pa, eto, on je sposoban… Da se proda skuplje…
A Srbija je očigledno nudila više nego CG.
No, eto vidimo ode i Vico, znači i on je sposoban…

Sportista
Gost
Sportista

Prlainović je rođen u Dubrovniku kao i mnogi iz HN tada jer u HN nije postojalo porodilište…..on je odrastao u Boki Kotorskoj koja je CG pridodata poslije ’45, i na kraju nakon referenduma 2006 samo je nastavio da igra u svojoj reprezentaciji u kojoj je i do tada igrao….nadam se da će jednoga dana biti značajna figura u vaterpolo reprezentaciji… Više »

Commentator
Gost
Commentator

Nastavio da igra u svojoj reprezentaciji u kojoj je i do tada igrao…. da nisi nešto pomiješao? Prije je bila Srbija i Crna Gora, poslije odvojeno Srbija i Crna Gora, dakle odlučio se da igra za reprezentaciju druge zemlje. Mislim da nema gore predstave o nečijoj ličnosti od njegove odluke da bude protiv svoje zemlje.

ND
Gost
ND

Kada jedan renegat govori o nacinalizmu!

Srpska toleranc
Gost
Srpska toleranc

Taj je nacionalizam bez veze i nema mu mjesta u savremenom svijetu, jer su svi u stvari Srbi 🙂

Vrhovni
Gost
Vrhovni

Oladi malo, srbine..

boki
Gost
boki

Da te Dobud nabo ko onog Filipovica drugacije bi prica ili onaj Fatovic neznam kojeg ono bjese

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Da nije nacionalista igrao bi za svoju zemlju,zato je bolje da cuti i ne pravi se puno pametan i fin.

Osk
Gost
Osk

Da nije nacionalista igrao bi za svoje

milospg21
Gost
milospg21

on igra za svoje a to sto su tvoji alb hrv to je drugo…

Crnogorac 1000
Gost
Crnogorac 1000

A glasa za Amfilohijevu crkvu! iPi

Nagual
Gost
Nagual

Đe je bilo to glasanje?

Toni
Gost
Toni

Odličan komentar, Nagual 🙂 E pa kako nepismenoga naroda ima…

Beti B.
Gost
Beti B.

Manje joj on daje lovf no neki tvoji.

Sportista
Gost
Sportista

U Boki postoji samo ta pravoslavna crkva….pored katoličke druge nema….

Delboj
Gost
Delboj

Hqhaha, slazem se ali najvise ce ti Srbi zamjerit na ovu izjavu moj Andrija

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не знам окле ти тај закључак. Ево мени је његова изјава врх, а чекам и остале Црногорце(Србе) да се гласну баш да видим ко је у праву ја или ти.

Realan
Gost
Realan

Delboj je u pravu

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Pope nije ti lako priznaj sad u haljinu za kompjuter da botujes za 2€ i sendvič od rista

Montenegro
Gost
Montenegro

Pa cekas li jado crnogorce ili srbe ili bi da budes kako vjetar duva.. ti si potomak onih sto su na crnogorskoj kapi docrtavali sta im je i kad odgovaralo..

Montenegro
Gost
Montenegro

Sjetimo se kako su Djokovica nakitili posle izjave da je na SP navijao za HR..

Vesko NIKSIC
Gost
Vesko NIKSIC

A I TUMBAKOVIC JE BIO CRNOGORAC VISI OD SVIH NAS

Send this to a friend