Vaterpolo

Put do velikog finala sa Jugom vodi preko Mladosti

foto: PVK Jadran

Jadran je završio posao u Regionalnoj ligi pobjedom u derbiju protiv Partizana. Sa druge ili treće pozicije, nebitno, u polufinalu završnog turnira igraće protiv Mladosti, sa željom da dođu do finala i borbe za trofej sa Jugom apsolutnim favoritom ovog takmičenja.

I zato će od prvog treninga, poslije priprema nacionalnog tima u Budimpešti sa Mađarima, pažnja biti usmjerena na završnicu i Zagrepčane, koji su u prošlom kolu nanijeli četvrti poraz Novljanima u Regionalnoj ligi. Ako zadrže koncentraciju i nivo uspješnosti realizacije kao u trijumfu nad Partizanom, put do finala je otvoren.

“Jug sa strane, Mladost i mi smo definitivno pokazali najviše i zasluženo smo tu gdje smo. Igra, sistem koji je prepoznatljiv, dobri defanzivci, igrači koji igraju na visokom nivou, ali i oni mlađi… Sve ovo ima Mladost. Fizionomija ekipe je kao naša. Smatram da imamo potencijal i možemo da ih pobijedimo. Imamo način da igramo protiv njih”, kazao je golman Miloš Šćepanović.

Golman reprezentacije Crne Gore, koji je u trijumfu njegovog Jadrana nad Partizanom upisao 14 odbrana, kaže da nije očekivao da će od prve četvrtine najaviti ubjedljiv trijumf.

“Nisam očekivao da ćemo u prvih osam minuta napraviti razliku. Znali smo da postoji razlika u kvalitetu, da smo bolji i da ćemo slaviti ako odigramo na nekom normalnom nivou, a koji nije čak ni maksimalan. Uspjeli smo čak i da uvećamo prednost”, dodao je Šćepanović.

Send this to a friend