Vaterpolo

Samo jedan Jadran može u Ligu šampiona

foto: LEN

Jedan Jadran igraće u Ligi šampiona ove godine. Da li će to biti crnogorski prvak ili ambiciozni imenjak iz Splita biće možda jasnije već večeras (subota), a poznato u srijedu nakon dvomeča dva Jadrana u baražu za elitno LEN takmičenje. Prva priča piše se u Zadru večeras od 19 sati, jer rekonstrukcija bazena u Splitu još traje.

Jadran iz Herceg Novog je bez greške odradio prve dvije runde kvalifikacija, ali će u drugom po veličini gradu Dalmacije nastupiti oslabljen bez Dimitrija Obradovića i Petra Mijuškovića. Uz to povrijeđen je i Dragan Drašković, ali će stari majstor “stisnuti zube i zaigrati večeras.

“Nastupićemo sa 12 igrača, imamo i drugih kadrovskih problema, a u deficitu smo na poziciji beka i vidjećemo da li će se to ili neće odrazilti na našu igru, poručio je iz Zadra trener Jadran Carina Vladimir Gojković.

Žrijeb za baraž u Ligi šampiona odlučio je da dva stara poznanika u direknom duelu odluče ko će ići u elitu.

“Između dva Jadrana nema tajni, jasan je Gojković. “Radili smo zajedno prošle i ove godine, igrali međusobne mečeve u Regionalnoj ligi.

Ipak, ove sezone to će biti mnogo opasniji Jadran iz Splita…

“Radi se o iskusnoj ekipi. Doveli su nekoliko brzih igrača, dok ovi iskusniji daju stabilnost u njihovoj igri. Australijanac Nejtan Pauer je već dvije godine kod njih, imaju dobre šutere, vratili su Borisa Popovića i odlično se posložili, dodao je Gojković.

Velika šansa crnogorskog Jadrana biće drugi meč…

“Da, probaćemo duel u Zadru da odradimo najbolje što znamo, pa ćemo vidjeti revanš se igra kod nas”, zaključio je Gojković.

Poraženi iz duela dva Jadrana evropske avanture nastaviće i slabijem Evrokupu.

Send this to a friend