Vaterpolo

Samo pratimo korake naših idola iz bazena

Kakvi su uslovi u kojima odrastaju odavno je poznato i trebalo bi da zamisle mnoge u Crnoj Gori, ali mladim vaterpolistima u našoj zemlji to mnogo ne smeta da vršnjacima širom svijeta drže lekcije na velikim takmičenjima. Iz ljeta u ljeto u Crnu Goru stiže neka od medalja mlađih vaterpolo selekcija, a ove godine za nju su bili zasluženi juniori koji su u Minsku na Evropskom prvenstvu zagrizli srebro.

Jedan od heroja ajkulica bio je “bombarder” Petar Mijušković, koji je po povratku u Crnu Goru pričao za Dnevne novine.

Postoji žal što nismo osvojili zlato, ali svakako da je i srebro ogroman uspjeh” počeo je Mijušković. Sve ovo treba da nam bude podstrek da nastavimo da radimo još jače u klubovima i da naredne godine na Svjetskom prvenstvu za ovo godište napravimo još jedan uspjeh’.

O talentu, saigračima iz Kotora

Crna Gora je tako i ovog ljeta pokazala da je nepresušan izvor vaterpolo talenata…

“Uvijek je ovdje bilo puno talenata i od malih nogu djeca su u u dodiru sa vodom. Naravno, ovo je jedan od vodećih sportova u Crnoj Gori i sport koji donosi mnogo medalja i pehara, pa samim tim djeca imaju svoje idole i samo prate njihove korake”, jasan je Mijušković. “Pored toga radi se dobro u svim klubovima, stručni štab je veoma kvalitetan i samim tim rezultati moraju doći.”

U klubovima se dobro radi, ali neki od klubova rade u veoma teškim uslovima…

“Svi smo upoznati sa situacijom u kojoj se nalaze igrači iz Kotora. Samim tim što nemaju bazen, treniraju u znatno težim uslovima, jer moraju svakodnevno da putuju i svi se iskreno nadamo da će se taj problem što prije riješiti i da će uslovi za treniranje prvog tima i mladih selekcija biti na nivou kao što su ranije bili”, istakao je mladi vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog.

O osam golova na jednom meču

Između ostalih utakmica u Minsku Petar Mijušković će posebno pamtiti duel sa Bjelorusijom kada je postigao osam golova jedan manje od cijelog domaćeg tima.

“Jednostavno, ušao sam u taj meč kao i u svaki drugi na šampionatu veoma motivisan. Uz moje saigrače koji su nezamjenivi, koji su mi posao učinili lakšim i uz šut koji me je krenuo od početka došao sam do cifre od osam golova”, prisjetio se na kraju razgovora Mijušković.

Nova sezona i nova velika šansa u Jadran Carinama

Petar Mijušković je posljednjih godina rastao u redovima šampiona Crne Gore Jadrana iz Herceg Novog, a ove sezone će najvjerovatnije biti mnogo prostora da na pravi način pokaže svoj talenat.

“Prošle godine sam bio stalan član prve ekipe Jadrana i dobijao sam šansu nekad veću nekad manju, zavisilo je od situacija. Ove sezone napravile su se velike rotacije u ekipi i gro tima činićemo mi mladi koji ćemo dobiti šansu da se pokazemo u još boljem svjetlu. Svaka sezona donosi nove izazove, nova zalaganja i prepreke, a ja se nadam samo najboljem”, istakao je Mijušković.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend