Vaterpolo

Sanjaju Đenovu i F8 Lige šampiona

Najbolji vaterpolo, svjetske zvijezde… Jadran ponovo stoji uz rame najjačim evropskim klubovima, Herceg Novi će uživati u sedam vrhunskih mečeva, a mladi tim Vladimira Gojkovića rasti u 14 elitnih utakmica.

Crnogorski prvak se preko Marseja i dvije čiste pobjede vratio u Ligu šampiona, a utiske iz Herceg Novog, nakon velikog uspjeha za Dnevne novine, prenio je sjajni golman Slaven Kandić.

“Nakon pauze od jedne godine, u Ligu šampiona smo se vratili na veliki način nakon dva teška kvalifikaciona turnira, ali i baraža protiv Marseja”, rekao je na početku Kandić.

Marsej je bio blagi favorit, u svojim redovima ima nekoliko poznatih svjetskih imena, ali protiv mladosti Jadrana nije imao šansi…

“Nekako smo i priželjkivali Marsej ili Crvenu zvezdu, a onda smo protiv francuskog tima sa dvije pobjede pokazali da zaslužujemo mjesto u eliti. Ostaje nam 14 utakmica da se dokazujemo u Evropi”, dodao je Kandić.

Oscilacije i reakcija

Nakon pobjede Jadrana od 7:6 u Marseju, francuski tim je u revanšu zaprijetio kada je u finišu druge četvrtine poveo 4:3 da li je bilo straha u tom trenutku?

“Malo su se u revanšu osjetile oscilacije u našoj igri, možda je i pritisak uticao na ovako mladu ekipu, pa smo u pojedinim momentima gubili glavu. Na sreću smirili smo se, uzeli sve u svoje u ruke i na kraju mirno priveli utakmicu kraju”, prisjetio se Kandić.

Liga šampiona će od ove sezone igrati u promijenjenom formatu. Po osam timova nalazi se u dvije grupe, a iz njih će najbolje četiri ekipe izboriti plasman na fajnal-ejt, koji će u junu organizovati Đenova.

U grupi sa Jadranom nalaze se šampion Evrope Solnok, moćni Pro Reko, zatim veoma jaki Eger, Špandau, AZC Alfen, Steaua i Sabadelj.

“Naša grupa je nešto lakša od druge. Odskaču Solnok i Pro Reko, o njima ne treba trošiti riječi. Iza njih je Eger i to su ekipe od koji se očekuje da su nađu na završnom turniru. Sa svima ostalim mislim da možemo da igramo i zašto da ne potajno se nadamo i tražimo našu šansu za fajnalejt”, jasan je golman tima sa Škvera.

Šćepanović mi dosta pomogao

Slaven Kandić je godinama rastao uz Miloša Šćepanovića, a onda su se dva golmana u baražu za Ligu šampiona našla na suprotnim stranama.

“I prošle godine sam, pored Miloša, dobijao dosta prilika, a to što je on bio tu imalo je uticaja na mene, jer mi je zaista dosta pomogao prošle sezone”, istakao je Kandić. “Sada samo treba sve to da primijenim ove sezone i nadam se da ćemo svi biti najbolji do sada. Krenulo je jako dobro, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu”.

Liga šampiona u Herceg Novi stiže već u srijedu kada će Jadran na otvaranju dočekati njemački Špandau.

Send this to a friend