Vaterpolo

Šćepo pred meč sa Novljanima: Biće mi drago i ako Jadran uđe u LŠ

Miloš Šćepanović je zadovoljan u Marseju. Osjeća se prijatno, legla mu je ekipa, grad i atmosfera.

Golman reprezentacije Crne Gore u subotu će, prvi put, sa druge strane, u kapici šampiona Francuske, igrati protiv Jadrana. Ulog je ogroman, u pitanju je plej-of Evrolige, bolja ekipa ide u glavni dio elitnog takmičenja.

“Glavni cilj je ostvaren. Ostanak u Evropi bio je prioritet, a da li ćemo igrati Evroligu ili Evrokup, manje je bitno. Istina, priželjkujemo i nadamo se da ćemo u obje utakmice imati šansu i da ćemo sve što nam se otvori iskoristiti. Ali, generalno, što se Evrope tiče, urađeno je dosta, ali probaćemo da napravimo korak više”, rekao je Šćepanović.

Miloš je glavno oružje Marseja. Bez obzira što za ovaj klub nastupa Vukićević, svjetski šampion iz Budimpešte, nekoliko domaćih reprezentativaca, sjajni centar Kanađanin Di Kario, kao i naš Bogdan Đurđić, do ove sezone kapiten Jadrana, može duplo bolje od uzdanica francuske ekipe.

“Niko bolje od mene Jadran ne poznaje. Praktično nema nepoznatih stvari.”

Emocije su jake uvijek kada se otvori priča o Jadranu, ali odložiće ih sa strane do 19. oktobra (dan ranije je zakazan revanš u Herceg Novom).

“Mnogi sportisti su u sličnoj sitaciji. Jadran je moj klub, volim ga, želim im sve najbolje, to se nikad neće promijeniti. Ali, daću sve, maksimum u obje utakmice da pobijedimo. To je potpuno jasno, nema dileme što se tiče toga. U slučaju da prođu, biće mi drago. Evroliga bi momcima donijela veliko iskustvo”.

Marsej sa klupe vodi trener Paulo Malara. Naš reprezentativac prvi put radi sa trenerom iz Italije.

“Drugačije se radi, manje se pridaje značaj detaljima, više igri i slobodi. Svemu je drugačiji pristup. Ta duboka analiza protivnika se dešava samo na našim prostorima. Ovdje se dogovoramo oko stvari koje su prepoznatljive, što se može očekivati…”

Naš reprezentativac je gledao snimke utakmica sa oba Jadranova kvalifikaciona turnira.

“Poraz od Volgograda nije realan, iz mog ugla. Stvarali su dosta šansi, ali i promašivali. Jadran je igrao prepoznatljivo, zna se što se traži u igri. Nijesam iznenađen, jer do tančina znam svaki detalj. Proveo sam toliko vremena sa Vladom. Sigurno neću biti iznenađen bilo kojom akcijom i kombinacijom. Ostali? imamo 6-7 igrača koji su obučeni, ali sem toga smo tanki. Zbog toga nema ni potrebe ulaziti u preduboku analizu, ako dio ekipe nije obučen da je sprovede u djelo.”

U Marseju se vole vodeni sportovi. Klub broji 4.000 članova. Imaju dva bazena, olimpijski i manji, koji je na raspolaganju i rekreativcima.

“Imaju plivačku tradiciju. Nijesam odigrao bitnu utakmicu,prošlo je tek kolo domaćeg prvenstva, da bih znao da li će u subotu tribine biti pune. Vidim da marketinški dobro rade posao u klubu”, kazao je Šćepanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prešo
Gost
Prešo

Vaterpolo bi trebao biti amaterski sport.Ulaz stalno besplatan i nikoga nema na utakmice VK Jadran.
Presmjerite novac u popolarnije sportove.

Send this to a friend