Vaterpolo

Selektor zlatnih “ajkula”: Oni imaju karakter

Superklinci postoje, Crna Gora se još jednom uvjerila u to… Kada je vaterpolo u pitanju treći put u svojoj istoriji. Dj ečaci iz svega tri bazena još jednom su srušili zakone logike, pokorili Evropu i svojoj državi pokazali da mora da se okrene njima i vaterpolu.

“Bez infrastrukture i sistemskog ulaganja države svi ovakvi uspjesi ostaće samo povremeni bljesak”, bio je jasan u razgovoru za DN selektor zlatnih ajkulica Miodrag Mirović. “Iz istog razloga možemo zaboraviti na kontinuiranu produkciju igrača koji bi bili konkurentni za najviši plasman u seniorskoj konkurenciji, što bi trebalo da nam bude primarni cilj”

Da li je samopouzdanje Vaših momaka bilo poljuljano nakon dva poraza u grupi na EP?

“Nakon Komen kupa vidjeli smo da su momci napredovali i da iako oslabljeni otkazima nekih igrača mogu da se nose sa svakim protivnikom. Sigurno da nismo željeli da izgubimo od Hrvatske i Mađarske, međutim radili smo obimno i kvalitetno, a to nam je davalo za pravo da vjerujemo do kraja i ne pokleknemo kada se desi neki poraz u grupnoj fazi”, objasnio je sjajni stručnjak.

Oni imaju karakter

Šta je to što naše dječake odvaja od ostatka Evrope?

“Naši momci imaju karakter i nikad se nisu predavali, ma koliki bio rezultat na semaforu”, jasan je Mirović. “Pobjeđivali su sebe na svakom treningu, svakog dana tokom priprema, tako da su ‘lakše’ podnijeli sve situacije u kojima su bili na ovako velikom takmičenju. Takođe hemija, zajedništvo, vjera u ono što radimo i želimo uradili su svoje”.

Naš selektor nije zaboravio ni ljude oko njega, prije svih iz stručnog štaba…

“Miodrag Matković je profesorski spremio ekipu, Petar Radanović golmane, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović su činili čuda ne bi li sanirali zdravstveno stanje, dok je Radovan Milinić bio prava logistika za sve i u svakom momentu. Vjerujte mi da sam ponosan na igrače i stručni štab”, istakao je Mirović i naglasio.

“Posebno bih zahvalio Vladimiru Gojkoviću, jer je vjerovao u sve nas i davao podršku i kada nije išlo”.

Vrijedi ulagati u njih

Vjerujete li da ova generacija može da dominira i u seniorskoj konkurenciji?

“Mnogo faktora utiče na to da li će neko postati A reprezentativac i uz to šampion. Ne bih se usudio da prognoziram njihove domete, ali je činjenica da su pokazali da se isplati ulagati u njih”.

Kakvi su vaši planovi za budućnost? Da li ostajete selektor ove generacije?

“Posvetio sam se ovoj ekipi 100 odsto što sa sobom nosi veliko trošenje, tako da trenutno razmišljam samo o odmoru u krugu porodice”, zaključio je Mirović.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Betoven
Gost
Betoven

Sada je najvažnije da zlatne ajkulice ostanu Crnogorci. Da ne odu da igraju za drugu reprezentaciju. To je posao i države i saveza.

Send this to a friend