Vaterpolo

Sezona iz snova za Sašu Mišića

U Miškolcu je kapiten, vođa i najbolji strijelac U ovoj sezoni on je MVP, Saša Mišić, centar crnogorske vaterpolo reprezentacije uspio je sa mađarskim klubom, a postoji tek četiri godine, da osvoji peto mjesto i izbori Evropu, učešće u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju.

Ponosan je na rezultat, ohrabren sopstvenim izdanjima, iščekuje obaveze u selekciji koju vodi Vladimir Gojković

“Apsolutno niko nije očekivao ovakav rezultat. Iz milion razloga, a glavni jaka liga, najjača na svijetu. Ali, od starta smo se povezali, poštovanje je bilo veliko, a relacija igrači-trener i igrači-uprava onakva kakva se samo mogla poželjeti. Bio sam i kapiten i baš, ali baš je bilo dobro.” – kazao je Mišić

Mišić je igračima poželio da dođu u Mađarsku i da se oprobaju u duelima sa igračima koji su osvojili sve. Jer, u mađarskoj ligi nastupaju osvajači evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

“U Mađarskoj se sve cijeni. Ljudi obožavaju vaterpolo. I nema sumnje da je vaterpolo sport broj jedan. I dobre pare su ,,ušle“. Pričao sam sa Prlainovićem. Čovjek je stigao iz Pro Reka, a kaže da mu ne pada na pamet da napušta Mađarsku. Dokle god bude mogao i dokle god ga budu htjeli, neće mijenjati sredinu. Smatram da svaki igrač treba da ima želju da se oproba u ovakvoj ligi.”

Dobra konekcija sa trenerom, Upravom, predsjednikom, ubrzala je uspjeh najmlađe ekipe u domaćem šampionatu.

“Danas je teško naći predsjednika kakav je u Miškolcu. Kao što znate, skoro nigdje nema para, malo ko plaća, ali naš predsjednik je prema svima bio maksimalno korektan, zbog toga sam produžio saradnju. Vidio sam koliko im znači sve ovo što smo uradili u sezoni. Prije svega, koliko znači gradu, pa tek onda klubu.”

Apetiti su porasli. Mađarska ekipa je angažovala nekoliko pojačanja za narednu sezonu.

“Klub je stabilan, uprava zna što rade. Doveli su već neka pojačanja. Mislim da ćemo imati što i da pokažemo.”

Crnogorski reprezentativac bio je prvi i jedini centar u ovoj mađarskoj ekipi. Sezona isćrpljujuća, ali je svaki minut vrijedio duplo više.

“Bilo je iscrpljujuće, ali liga je sama po sebi motiv da se dokazuješ. Ipak, ovdje igraju svjetski, olimpijski, evropski šampioni, što je opet motiv da budeš bolji. Istina, bio sam jedini centar u ekipi, kad nijesam bio u bazenu, morali smo improvizovati i neke napade smišljati. Ali, čast je igrati u takvoj ligi, a cilj je da budeš bolji i da traješ duže.” – jasan je Mišić.

Ne možemo obećati medalju

Sa kakvim ambicijama dočekujete SP u Budimpešti?

“Ne može niko da obeća medalju, ali neki igrači, koji neće igrati na SP i neki naši prethodnici, su dali obavezu budućim generacijama da uvijek daju sve od sebe i da ih dostojno zamijene. Nećemo obećavati medalje, ali se nećemo predati. Crna Gora ima obavezu, u kakvom god sastavu da nastupa, da se bori za što bolji plasman. Pokazaćemo zube, cilj je da se kult reprezentacije čuva. Čast je igrati za svoju zemlju.”

Prije nego što Gojković misli..

Kad se priključuješ ,,ajkulama?“

“Dogovorio sam sa selektorom Gojkovićem da se 29. maja priključim ekipi. Ali, znajući sebe, odnosno kako negativno pauza utiče na mene, probaću ranije da se priključim. Teško nakon duže pauze ulazim u formu, zato jedva čekam okupljanje.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kliko_89
Gost
Kliko_89

To miske srbine!

Send this to a friend