Vaterpolo U Jadranu mogu da budu ponosni

Sjajna sezona za mlađe kategorije Novljana

Završena je takmičarska 2018/2019 godina za mlade vaterpoliste hercegnovskog Jadrana. Po šesti put zaredom Jadran je najuspiješniji vaterpolo tim u Crnoj Gori. Takmičenja na tri fronta – Olimpijske nade, Kup i prvenstvo, donijelo je Novljanima ekipno ubjedljivo prvo mjesto i 14 pehara.

Nastupalo je šest takmičarskih kategorija i to rođenih 2001., 2003., 2005., 2006., 2007. i 2008. godine. Takođe, mladi Jadranaši bili su odlični i na međunarodnom turniru Tomo Udovičić, u Dubrovniku, koji važi za nezvanično Svjetsko prvenstvo mladih vaterpolista.

Ukupno je odigrano 113 zvaničnih utakmica. Jadranaši su postigli ukupno 1.235 golova i primili 521 gol, a ukupna gol razlika je +714 golova. Dječaci sa kapicama Jadranovih boja, uz podršku trenera i Uprave kluba, iz godine u godinu ostvaruju savršene rezultate. Sve to će ih, nema sumnje, izvesti na pravi sportski put.

“Sa ovakvim radom i postignutim rezultatima Jadran ima pravo da vjeruje u svoju svjetlu budućnost. Sada kada samo mali broj klubova stvara nove mlade vaterpolo igrače, a svi ostali kupuju, Jadran ne brine”, kazao je predsjednik Skupštine najtrofejnijeg crnogorskog kluba, Boro Mračević.

KUP

Kup Crne Gore za vaterpoliste 2008. godište i mlađe osvojio je hercegnovski Jadrana Carine. Drugo mjesto pripalo je ekipi Budve, dok je trećeplasiran Primorac. Četvrto mjesto zauzela je podgorička Budućnost.

Jadranaši 2007. godište pobjednici Kupa, dok je drugo mjesto pripalo Cattaru, a treće Primorcu. Četvrtoplasirana je ekipa Budve, a peti je Aquatic Verde iz Podgorice. Šesto mjesto zauzeli su vaterpolisti Nikšića i sedmo Budućnost.

Osvajač trofeja Kupa Crne Gore za vaterpoliste 2006. godište je Primorac, a za njim slijedi Jadran. Trećeplasirana je ekipa Cattara, dok je četvrti Aquatic Verde. Budvanima je pripalo peto mjesto, a šesto Nikšiću.

Pehar osvajača Kupa za igrače 2005. godište pripao je ekipi Jadrana Carine, a za njim slijedi Cattaro. Trećeplasiran je Primorac. Budva je zauzela četvrto mjesto.

Takođe, Jadranaši su osvojili i trofej Kupa za vaterpoliste 2003. godište. Kotorski Prmorac je takmičenje završio kao drugoplasirana ekipa, dok je treći Cattaro i Budva četvrta.

Primorac je osvajač trofeja Kupa za ekipu 2001. godište, a drugo mjesto osvojio je Cattaro. Hercegnovski Jadran je završio takmičenje kao trećeplasirana ekipa, a Budva četvrta.

PRVENSTVO

Na prvenstvu Crne Gore, za igrače 2001. godište, prvi plasman pripao je kotorskom Primorcu. Drugo mjesto zauzeo je hercegnovski Jadran Carine. Budva je treća, a iza nje se našao Cattaro.Trofej prvaka države, za igrače 2003. godište, osvojila je mlada ekipa sa Škvera. Iza Novljanja slijedi Cattaro, dok je trećeplasirana bila Budva. Primorcu je pripalo četvrto mjesto.

Najbolji vaterpolo tim u državi, igrači 2005. godište, je Jadran Carine. Cattaro je drugoplasirani, a prate ga Primorac i Budva. Pehar osvajač prvenstva, za igrače 2006. godište, našao je svoje mjesto u VK Primorac. Drugo mjesto zauzeo je Jadran Carine, dok je Cattaro treći. Budvi je pripalo četvrto mjesto.

Crnogorski prvak vaterpola, igrači 2007. godište, je Jadran Carine. Njegov vječiti rival Primorac za jedno mjesto je slabiji. Cattaro je zauzeo “bronzano” treće mjesto, a Budva četvrto. Ipak, titula prvaka države, igrači 2008. godište, otišla je kod Budvana. Novljani si zauzeli drugi plasman, a Primorac treći. Cattaro u ovoj godišnoj kategoriji nije učestvovao.

OLIMPIJSKE NADE

Takmičenje Olimpijskih nada za vaterpoliste 2001. godište, bez iznenađenja, pripalo je Jadranu Carine, dok je kotorski Primorac bio drugoplasiran, a Jug CO zauzeo je treće mjesto. Cattaro je takmičenje završio kao četvrti, a Budva peta.

Jadran je i sa igračima 2003. godište osvojio pehar Olimpijskih nada, drugo mjesto pripalo je Jugu i treće KPK Korčuli. Budvani su bili četvrti, Cattaro peti, a Primorac šesti. Ekipa Cavtata zauzela je sedmo mjesto, a vaterpoisti Bijele osmo.

Vaterpolisti Juga 2005. godište osvajači su Olimpijskih nada, a za njima slijedi hercegnovski Jadran i kotorski Cattaro. Četvrtoplasirana je ekipa Primorca, dok su peto mjesto zauzeli Budvani i šesto KPK Korčula.

Jadranaši 2006. godište osvojili su zlatne medaje na pomenutom takmičenju, srebro je pripalo Primorcu, a bronzom se okitio Cattaro. Jug CO takmičenje je završio na četvrtom mjesti i Budva na petom.

Pehar Olimpijskih Nada osvojila je i ekipa Jadrana 2007. godište, zatim slijede Primorac i Cattaro. Budvani su takmičenje završili kao četvrtoplasirani, Jug na petoj poziciji i Cavtat šesti.

TOMO UDOVIČIĆ

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine 2007. godište donijeli su još jedan najsjajniji trofej na Škveru, osvojivši najjači međunarodni turnir za mlade igrače „Tomo Udovičić“, u Dubrovniku. Učestvovale su 24 ekipe, iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Španije, Italije, Grčke, Njemačke i Crne Gore.

Tags
Send this to a friend