Vaterpolo

Srce veće od Lovćena: “Ajkulice” pokazale zube Evropi

Crna Gora je prvak Evrope – nije to neka novost kada je u pitanju naš vaterpolo i moramo biti srećni što je tako.

Treći put naši vaterpolisti u mlađim kategorijama osvojili su zlato na najvećim takmičenjima, pored toga imamo i dva srebra, sa šampionata iz Podgorice prošle godine i Hanje 2009.

Ono što je posebno inspirativno kada je u pitanju selekcija koja je osvojila šampionat na Malti je činjenica da su do tog uspjeha došli iz potpune uloge autsajdera, a velikim preokretima u nokaut fazi.

Četa selektora Mirovića je pokazala da vjeruje u sebe. Nakon skromnih izdanja u grupnoj fazi, odabrali su momci sebi znatno teži put do trofeja. Ipak uspjeli su da na Malti pokažu da vrijede, pobijedili su zaredom Italiju, Rusiju, Španiju. Svaki meč bio je sve neizvjesniji i u svakom su naši prelomili, čime su jasno stavili do znanja da imaju ono što je najvažnije pored talenta i velikog rada – srce šampiona!

“Kada osvojite zlato na velikom takmičenju, suvišno je išta govoriti. Ovo je dokaz da se velikim radom, trudom i zalaganjem može doći do najsjajnijeg odličja. Stvarno smo radili izuzetno naporno tokom cijelog ljeta, imali smo problema i sa virusima, povredama, bili smo skromni i za cilj postavili plasman u četvrtfinale, a na kraju došli do prvaka Evrope”, rekao je trener Miodrag Mirović nakon meča.

Naši su u grupoj fazi izgubili od Hrvatske, pa onda i Mađarske, djelovalo je da će nokaut faza biti krajnji domet međutim Vučurović, Mačić, Radović i družina nije se sa tim pomirili. Iz meča u meč smo rasli i formom i kao ekipa i na kraju je nagrada stigla u vidu novog zlata.

“Nijesmo dobro otvorili šampionat nakon poraza od Hrvatske, te Mađarske, ali smo polako podizali formu iz meča u meč, slavili u dva izuzetno teška meča sa Italijom i Rusijom, i na kraju pobijedili selekciju koja je do finala došla preko Srbije i Mađarske, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Još jednom sve čestitike momci, zaslužili su ovu medalju”, dodao je Mirović.

Selektor Mirović se posebno zahvalio Vladimiru Gojkoviću koji je, kako reče, arhitekta i ovog uspjeha. Vlado već godinama mladim momcima pokušava da pruži šansu i u Jadranu, ali i u reprezentaciji kroz dugačke pripreme našeg nacionalnog tima. Dobar rad je uslov za napredak, ali da bi se rezultati iz mlađih prenijeli u seniorsku konkurenciju potrebno je da momci mnogo i individualno rade.

Uspjeh u mlađim kategorijama plod je sigurno dobrog rada i talenta, ali i bolje fizičke i taktičke pripreme od rivala. Međutim te dvije stvari u seniorskoj konkurenciji bez individualnog kvaliteta teško da će donositi zlatne medalje.

Zato momci na vama je, da dobro radite i nastavite da rastete. Talenat ste potvrdili, a jasno je da ste šampionskog kova.

Hrabrosti sigurno vam ne fali zato nas opet obradujte i tamo gdje je najvažnije, na seniorskim takmičenjima. Zaslužili ste svu moguću pažnju, ali i mnogo strpljenja, zato bez pritiska otplivajte do svjetskog vrha, sigurno da vam je tamo mjesto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
masni
Gost
masni

Bravo za podmladak DPSa

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Liverpoolllllllll ??

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Za prvi transfer ti ne daju pare nidje u evropu. …….??

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Po milion eura dosta bi vam bilo da stavite sa strane da zaradite u karijeru ?

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Sad očekujemo da naši sjeverni susjedi krenu u lov na šampione.

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Navijači bi mi se zvali neki novi klinci ??

??GOKU??
Gost
??GOKU??

Toliko se malo ulaze a toliko dobre rezultate postizete.
Svaka cast, ponos ste Crne Gore. ??

neko
Gost
neko

da mi je znat prati li ilo ovo takmicenje u svijetu… iko….. svaka cast njima, ali ko prenosi o ovome osim nas…

neko2
Gost
neko2

pa pogledaj ko je sve ucestvovao pa ce ti biti jasno

Hmmm
Gost
Hmmm

Kad Srbija pobijedi,onda cijeli svijet prati?Ruzno je na taj nacin podcjenjivati ove mlade ljude

jorgovan
Gost
jorgovan

bravo momci, bravo i za tekst

Cikotić
Gost
Cikotić

Potvrda da je Mirovic veliki strucnjak,ali samo Primorcu valjao nije!
Bravo majstore,samo gazi !!!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Za vasu informaciju imamo srebro i iz 2009 godine sa evropskog prvenstva! Generacija 1989/1990,jedina crnogorska ekipa koja je imala sansu da odbrani zlato iz 2008. Dakle,dva uzastopna finala na velikim takmicenjima nema ni jedna crnogorska ekipa osim te! Ali nismo imali sluha za njih,a mogli su daleko stici. Tako se bojim da cemo i ovu djecu poslat na brod a… Više »

Ponos
Gost
Ponos

Za ponos si svome rodu , za pravo , čast i slobodu !

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

?Opet ?

Send this to a friend