Vaterpolo Legenda vaterpola o dolasku u Kotor

Sukno: Pričali smo tokom Evropskog prvenstva, Primorac je veliki klub

Na Areninu informaciju da je kontaktiran od strane Primorca i da postoji šansa da preuzme kormilo nekadašnjeg prvaka Evrope, Sandro Sukno je odgovorio:

“Ne moramo da okolišamo. Bilo je kontakta za vrijeme i poslije Evropskog prvenstva u januaru u Budimpešti. Uprava Primorca me pitala da li sam se se u potpunosti opredijelio da budem trener, odgovorio sam potvrdno. Ali od tada, kako je počela pandemija, nije bilo službenog kontakta, niti posebnih razgovori u vezi nastavka pregovora ili dugoročne saradnje, jer je sve zablokirano, kako život, tako i sport. Bilo bi neozbiljno da nešto konkretno pričamo kada ne znamo da li će se sezona nastaviti i šta će biti sa sljedećom, što je i korektno. Tako da ćemo, prvenstveno vidjelti kako će se stvari odvijati sa ovom sezonom, pa bi, možda, onda došlo do detaljnijih pregovora”, kazao je za Arenu nekada proslavljeni vaterpolista Juga, Primorja i Pro Reka.

Bio je asistent Ivici Tucaku u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske na EP ovog januara. Legenda je vaterpola, a svoje ogromno znanje mogao bi ubuduće da prenosi na vaterpoliste Primorca, koje sada vodi Petar Vico.

Sukno o Primorcu ima samo lijepe riječi.

“I da nisam povezan sa Primorcem, mogu samo pozitivne komentare da dam za kotorski klub. Mislim da je pun istorije i uspjeha. Sa novim bazenom, pozitivnom energijom i talentovanim mladim momcima… Nadam se da će se brzo popraviti situacija u životu i sportu, a onda ćemo vidjeti da li bih jednog dana bio trener Primorca. Mislim da ima dosta privlačnih stvari u Primorcu, ali apsolutno ne mogu da govorim da sam sada dio te priče”, iskreno će Sukno.

Proslavljeni Hrvat, svojevremeno najbolji vaterpolista svijeta, objavio je u maju prošle godine kraj karijere, nakon što je u jesen 2017. godine saopštio da zbog problema sa srcem mora na operaciju. Uspješno je operisan u martu 2018, potom se vratio treninzima u matičnom Jugu, ali doktori nijesu mogli da mu garantuju da će sve biti u redu ako nastavi profesionalnu karijeru.

Zbog toga je odlučio da blistavu karijeru, tokom koje je osvojio olimpijsko, svjetsko i evropsko zlato, definitivno završi u 29. godini.

Uplovio je u trenerske vode i bio u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske na Evropskom prvenstvu proteklog januara.

“Odmah me to privuklo, svidjela mi se priča da mogu i tim putem da idem, kao trener. Volio bih jednog dana, što prije, da krenem sa individualnim načinom rada, znači da budem glavni trener”, rekao je Sukno.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
kotor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kotor
Gost
kotor

To majstore,glavni treneru hahahaha

Send this to a friend