Vaterpolo Legenda vaterpola o dolasku u Kotor

Sukno: Pričali smo tokom Evropskog prvenstva, Primorac je veliki klub

Na Areninu informaciju da je kontaktiran od strane Primorca i da postoji šansa da preuzme kormilo nekadašnjeg prvaka Evrope, Sandro Sukno je odgovorio:

“Ne moramo da okolišamo. Bilo je kontakta za vrijeme i poslije Evropskog prvenstva u januaru u Budimpešti. Uprava Primorca me pitala da li sam se se u potpunosti opredijelio da budem trener, odgovorio sam potvrdno. Ali od tada, kako je počela pandemija, nije bilo službenog kontakta, niti posebnih razgovori u vezi nastavka pregovora ili dugoročne saradnje, jer je sve zablokirano, kako život, tako i sport. Bilo bi neozbiljno da nešto konkretno pričamo kada ne znamo da li će se sezona nastaviti i šta će biti sa sljedećom, što je i korektno. Tako da ćemo, prvenstveno vidjelti kako će se stvari odvijati sa ovom sezonom, pa bi, možda, onda došlo do detaljnijih pregovora”, kazao je za Arenu nekada proslavljeni vaterpolista Juga, Primorja i Pro Reka.

Bio je asistent Ivici Tucaku u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske na EP ovog januara. Legenda je vaterpola, a svoje ogromno znanje mogao bi ubuduće da prenosi na vaterpoliste Primorca, koje sada vodi Petar Vico.

Sukno o Primorcu ima samo lijepe riječi.

“I da nisam povezan sa Primorcem, mogu samo pozitivne komentare da dam za kotorski klub. Mislim da je pun istorije i uspjeha. Sa novim bazenom, pozitivnom energijom i talentovanim mladim momcima… Nadam se da će se brzo popraviti situacija u životu i sportu, a onda ćemo vidjeti da li bih jednog dana bio trener Primorca. Mislim da ima dosta privlačnih stvari u Primorcu, ali apsolutno ne mogu da govorim da sam sada dio te priče”, iskreno će Sukno.

Proslavljeni Hrvat, svojevremeno najbolji vaterpolista svijeta, objavio je u maju prošle godine kraj karijere, nakon što je u jesen 2017. godine saopštio da zbog problema sa srcem mora na operaciju. Uspješno je operisan u martu 2018, potom se vratio treninzima u matičnom Jugu, ali doktori nijesu mogli da mu garantuju da će sve biti u redu ako nastavi profesionalnu karijeru.

Zbog toga je odlučio da blistavu karijeru, tokom koje je osvojio olimpijsko, svjetsko i evropsko zlato, definitivno završi u 29. godini.

Uplovio je u trenerske vode i bio u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske na Evropskom prvenstvu proteklog januara.

“Odmah me to privuklo, svidjela mi se priča da mogu i tim putem da idem, kao trener. Volio bih jednog dana, što prije, da krenem sa individualnim načinom rada, znači da budem glavni trener”, rekao je Sukno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kotor
Gost
kotor

To majstore,glavni treneru hahahaha

Send this to a friend