Vaterpolo Jadran gost Juga

Sve je moguće

Jadran Carine i Jug sastaće se dva puta u razmaku od pet dana. Prvi duel zakazan je za danas u Dubrovniku, u trećem kolu Regionalne lige, a u utorak je novi, premijerni u Igalu u Ligi šampiona.

Novljani i Dubrovčani sa dvije pobjede otvorili su regionalno takmičenje naš tim imao je dva teška zadatka uspješno riješena u Splitu sa imenjakom i na Skveru protiv Partizana. Dubrovčani su očekivano lako izašli na kraj sa Budvom (23:9) i Crvenom zvezdom (12:6) i čini se već od starta najavili visoke ambicije u ovom takmičenju. Prošle godine Jug je na završnom turniru Regionalne lige predao pehar zagrebačkoj Mladosti.

“Očekuje nas definitvno teška utakmica sa Jugom u Dubrovniku. Znamo da su izuzetno kvalitetni, a inače su u posljednjih 15 godina u samom vrhu svijetskog vaterpola. Nadamo se da ćemo uspjeti da im pružimo dobru partiju i da ćemo im se suprotstaviti na pravi način. Naravno, u sportu je sve moguće, vidjećemo što će iz svega da izađe. Najhitnije je da igrači daju sve od sebe i da probamo da zadržimo kontinuitet”, poručio je trener Jadrana Petar Radanović.

Hrvatski reprezentativac Loren Fatović vjeruje u kvalitet svoje ekipe, a očekuje motivisanog rivala.

“Čeka nas težak posao. Prošle sezone smo ih pobijedili u obje utakmice ubjedljivim rezultatom, ali to ne govori kakva se borba vodila u bazenu. Jadran nije imao velikih promjena u sastavu, a moraćemo da budemo na nivou iz prve dvije utakmice ako želimo da osvojimo bodove”.

Jadran će najvjerovatnije u najjačem sastavu protiv Dubrovčana. U tim se vratio Dimitrije Obradović.

Send this to a friend