Vaterpolo

Teško je namjestiti glavu za ovakve utakmice, vjerovao sam u medalju

Bilo bi sigurno ljepše da smo osvojili peto mjesto, ali je teško “namjestiti” glavu za ovakve utakmice, rekao je selektor Crne Gore Vladimir Gojković poslije poraza od Grčke u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

“Ajkule” su izgubile od Grka 8:6 i osvojile su šestu poziciju na kontinentalnom šampionatu.

“Pokušavali su igrači da nađu motivaciju, nemam šta da im zamjerim jer je teško namjestiti glavu za ovakve utakmice. Dosta puta smo igrali za to mjesto. Nijesu ni Grci bili na nekom vrhunskom nivou, maltene odlučila je jedna lopta. Da smo postigli gol kada smo imali priliku, možda bi mogli da kontrolišemo utakmicu. Bilo bi svakako ljepše da smo peti…”, rekao je Gojković.

Mladi stručnjak pohvalio je odnos vaterpolista tokom ljetnjih obaveza u nacionalnom timu.

“Igrači su bili dobri tokom cijelog ljeta i nemam šta da im zamjerim. Iskusniji su pomogli dosta mlađim igračima, i mislim da su svi izvukli neku korist. Možda nivoom igre možemo biti zadovoljniji, ali ja nijesam zadovoljan jer nijesmo došli da se borimo za peto mjesto. Možda na početku kada smo stavili na papir nijesmo bili favoriti za medalju, ali smo cijelo ljeto igrali na dobar način. Vjerovali su igrači, vjerovao sam ja, da možemo da idemo dalje. Imali smo nekoliko pehova, mada možda treba zaslužiti sreću da bi se dobila. Mislim da smo na pravi način odigrali mečeve sa Španijom i Hrvatskom, ali desilo se šta se desilo. Svakako da smo u ovom momentu željeli više”, zaključio je Gojković.

Jedan od najmlađih Vladan Spaić istakao je i da je nedostajalo sreće našem timu.

“Mnogo težak meč ali smo znali da će biti tako. Nedostajali su nam Mišić i Saša Radović, i to se vidjelo u rotaciji. Nijesmo imali snage da izdržimo tempo koji je držala grčka reprezentacija. Taj manjak igrača u rotaciji je na kraju došao do izražaja. Na kraju nam je nedostajalo snage, oni su to iskoristili da postignu dva gola i prelomili utakmicu. Čestitao bih igračima i stručnom štabu na poštenoj borbi za medalju, ponosan sam jer znam da smo dali sve od sebe. Nedostajalo je i sreće, ali se nadam da će nam se na sljedećem takmičenju to vratiti”, rekao je Spaić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Gojkovicu svaka tebi cast na lavovskoj borbi I sto daje rezultate reprezentacija sa igracima koji imaju tako malo iskustva. Hvala i starijim igracima koji koru ljeba nazalost vani zaradjuju a moraju da se cuvaju na takmicenjima u reprezentaciji da tu koru nebi izgubili. Reprezentativci koji igraju u jadran imaju primanja 300e u svom klubu sto je nedopustivo i zalosno da… Više »

Pipica
Gost
Pipica

Mali Djuro odigrao izvrsno cijeli turnir!
Bravo

biba
Gost
biba

mozda bi drugacije bilo da je Murisic igrao

Bokelj
Gost
Bokelj

A kako ne shvatas da ne zove igrace iz Kotora. Samo njegovi puleni iz Jadrana i to naglasi da ko hoce da igra za reprezentaciju,mora da predje u Jadran!

...
Gost
...

Vlado kao baba Vanga da je ovo bilo ali nije.. Svaki poraz da smo dali tada gol utakmica bi otisla u drugom smjeru..nema da smo Vlado no NISMO!

Bokelj2
Gost
Bokelj2

Kad je Perovic osvojio peto mjesto na svjetskom prvenstvu,morao je podnijet ostavku zbog istih ovih koji sad vode vaterpolo,jer su oni smatrali da je to lose. Eee sad me zivo interrsuje sto ce sad nas savez da kaze???

Send this to a friend