Vaterpolo

Toni Petrović stavio tačku na sjajnu karijeru

foto: www.wpolo.me

Vaterpolisti Primorca savladali su Cattaro 12:5 (1:2, 4:0, 3:2, 4:1) i osvojili treće mjesto u prvenstvu Crne Gore, a ovo je ujedno bila i posljednja utakmica u karijeri kapitena Kotorana Antonija Petrovića.

Toni se od reprezentacije oprostio na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine na kojim je naša selekcija osvojila četvrto mjesto, a iste godine je osvojio srebrnu medaljom na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Sa selekcijom Crne Gore ima i srebro sa EP u Ajndhovenu 2012. godine i srebro sa Svjetskog prvenstva u Barseloni 2013. Ima i jedno zlato, dva srebra i bronzu sa finalnih turnira Svjetske lige.

Pored matičnog Primorca igrao je još za Salerno, Savonu i riječko Primorje. Sa Primorcem je bio prvak Evrope u sezoni 2008/2009, u istom takmičenju naredne sezone osvojio je drugo mjesto.

Ima i Superkup Evrope sa Primorcem. Sa Savom je osvojio LEN kup, a sa riječkim Primorjem ima srebro i bronzu iz Eurolige kao i trofej Regionalne lige. Sa Primorcem i Primorjem ima trofeje u nacionalnim šampionatima i kupovima.

4 Komentara na "Toni Petrović stavio tačku na sjajnu karijeru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend