Vaterpolo Spekatkl u Kotoru

Toni sa prijateljima priprema spektakl

Oproštajna vaterpolo utakmica Antonia Petrovića, u kojoj će se sastati šampionski tim Primorca iz 2009. i njegovi prijatelji, održaće se večeras na Ljetnjem bazenu u Kotoru, od 20 časova.

Popularni Toni okupiće velike sadašnje i nekadašnje zvijezde svjetskog vaterpola. Šampionsku ekipu Primorca predvodiće trener Emil Nikolić, a u bazenu će zajedno Zdravko Radić, Aleksandro Kralj, Draško Brguljan, Uglješa Brguljan, Uroš Čucković, Bojan Milosevic, Damir Crepulja, Nebojša Milić, Dragan Drašković, Vjekoslav Pasković, Anđelo Šetka, Adam Štajmec, Gergelji Kiš i Juraj Zatović. Zbog obaveza nijesu se mogli odazvati Darko Brguljan i Boris Pavlović, kao i treneri Ranko Perović i Vido Lompar.

U ekipi prijatelja su stranci Frano Vićan (Hrvatska), Nikola Dedovic (Srbija), Kosmin Radu (Rumunija), Ivan Krapić (Hrvatska), tu su zatim Dejan Lazović, Damjan Danilović, Ivan Bjelobrković, Veljko Uskoković, Nenad Vukanić, Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Filip Trajković, Filip Klikovac, Marko Gopčević i Uglješa Vukasović. Trener je Zoran Maslovar.

Zbog obaveza otkazao je Vladimir Gojković, a pod znakom ptanja (takođe zbog obaveza) su Boris Zloković, Nikola Janović, Sandro Sukno i Milan Ticic. Najavljen je dolazak navijača Beštija, koji će uveličati spektakl jer Toni to zaslužuje.

Bivši reprezentativac imao je bogatu karijeru počeo je u Primorcu i 2009. godine stigao do titule prvaka Evrope, a onda i do trofeja Superkupa Evrope.

Od reprezentacije se oprostio nakon Ol u Brazilu, sa kojom je osvojio dva evropska srebra u Ajndhovenu 2012. i Beogradu 2016. godine. Srebrno odličje osvojio je na Svjetskom šampionata u Barseloni 2013. godine. U Svjetskoj ligi ima zlato, bronzu i dva srebra.

Naša legenda nosio je kapicu italijanskih klubove Salerna i Savone, a nastupao je i za riječko Primorje. Sa Savonom je osvojio LEN kup, a sa hrvatskim timom Regionalnu ligu uz jedno drugo i treće mjesto u Evroligi.

Sa Primorcem i Primorjem podizao je trofeje u domaćim šampionatima i kup takmičenju.

Koliko je Petrović cijenjen i omiljen u sportskim krugovima pokazuju imena koja će večeras u njegovu čast odigrati revijalnu utakmicu. U istom kotorskom bazenu gdje je prije deset godina stigla evropska kruna. Posebno je i to što će se iz te generacije večeras kotorskoj publici predstaviti omiljeni Mađari Kiš i Štajmec, dok će legendarni golman Vićan sa gola predvoditi ekipu prijatelja.

Send this to a friend