Vaterpolo Bivši reprezentativac oproštajnom utakmicom završava karijeru

Tonijeva fešta uz vaterpolo legende

Tog 24. aprila u Budvi se oprostio od svog Primorca, nakon meča za treće mjesto u crnogorskom prvenstvu protiv Katara stavio je tačku na bogatu karijeru.

Ne bi to, međutim, bio Antonio Petrović da se sve završi na takav način popularni Toni će posljednje zbogom sportu koji ga je proslavio, reći u svom Kotoru, 14. avgusta na revijalnom meču između ekipa “Primorac 2009.” i “Tonijevi prijatelji”…

“Nisam želio baš da odem bez pozdrava sa mojim Kotoranima, Beštijama, prijateljima… Nadam se da ćemo se okupiti, lijepo družiti i da će to biti noć za pamćenje”, rekao je Petrović za Dnevne novine osam dana prije zakazanog spektakla.

Meč je planiran da počne u 20 sati na otvorenom, ljetnjem bazenu, pod zidinama Drevnog grada. Te srijede, oni koji znače nešto u vaterpolu, Kotoru, Crnoj Gori, ali i Evropi i svijetu biće tu, da uveličaju Tonijev oproštaj.

“Plan je bio da okupim saigrače iz ekipe Primorca koja je bila prvak Evrope 2009. godine i sem nekih otkaza usljed ranije planiranih obaveza (Darko Brguljan i Boris Pavlović), trebalo bi da većina tog sjajnog tima bude tu. Mađari (Štajnmec i Kiš) su potvrdili dolazak, stići će i Slovak Juraj Zatovič, domaći će svi doći (Zdravko Radić, Draško Brguljan, Damir Crepulja, Vjekoslav Pasković, Dragan Drašković, Bojan Milošević, kapiten Nebojša Milić)… Zašto baš taj tim? I zbog titule prvaka Evrope, jer mi je to najdraža titula u karijeri, ali i zbog činjenice da sam se nakon toga ustalio u reprezentaciji, postigao sve što sam postigao u karijeri. Ta noć na riječkoj Kantridi je bila prekretnica, nešto što se ne zaboravlja”, objašnjava Petrović, koji je uz Primorac, nastupao za Salerno, Savonu i riječko Primorje.

Na suprotnoj strani bazena naći će se takođe velika imena vaterpola.

“Uz veterane Primorca, igrače sa kojima sam počinjao kao klinac da igram na kotorskom bazenu, stižu i nekadašnji moji saigrači u reprezentaciji i klubovima Veljko Uskoković, Ivan Bjelobrković, Leka Ivović, Nenad Vukanić, Damjan Danilović, Frano Vićan, Ivan Krapić, Nikola Dedović, Anđelo Šetka, čekam potvrdu Borisa Zlokovića i Sandra Sukna, dok je Vlado Gojković morao da otkaže, jer je u tom trenutku u Gruziji na Evropskom šampionatu za igrače ispod 17 godina”.

Na klupama dva velika tima će sjedjeti…

“Na strani Primorca Zoran Maslovar, koji me je uveo u vaterpolo, bio moj prvi trener, a na drugoj Emil Nikolić. Uz nezaobilaznog doktora Đorđa Klajna, to će biti stručni štab. Šteta što zbog obaveza u Japanu neće biti Ranka Čapra Perovića, kao i negovog pomoćnika u šampionskoj ekipi iz 2009 Vida Lompara, koji je u stručnom timu našeg vaterpolo U17 reprezentacije”, istakao je Toni, uz pozivnicu za sve one koji vole vaterpolo.

“Ulaz je naravno besplatan, siguran sam da ćemo se lijepo družiti, da će to biti noć za pamćenje”.

Kao ona majska u Starom gradu po povratku iz Hrvatske sa ogromnim peharom prvaka Evrope. Fešta za sva vremena.

“Taj doček će prepričavati generacije. Ostaje vječno u srcima svih. Neka bude bar približno tome, a znam da će se moji Kotorani i Beštije potrduti da sve prođe kako treba”, zaključio je Petrović.

Toni kao simbol Kotora to zaslužuje!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Hoce li doci i vlasnik kluba Denis Mandic??? On je najzasluzniji sto je doveo klub u ovo stanje u kojem se sad nalazi,duzan ostao igracima i trenerima pa cak i Toniju! Sram da ga bude!!!

Boka
Gost
Boka

Podrška i ajmo svi na bazen 🏊🏻💙

Skaljar
Gost
Skaljar

Bice paklena noc!!!

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Bogati zar vi nemate zatvoreni bazen još od doba Tita ????

Send this to a friend