Vaterpolo

Ukropina: Možemo da idemo daleko

tekst i foto: wpolo.me

Ubjedljivom pobjedom nad Brazilom, vaterpolisti Crne Gore preuzeli su stvari u svoje ruke i rasterećeno čekaju posljednji meč grupe sa Kazahstanom u petak na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. ”Ajkule” su nakon startnog remija sa Kanadom, očitale lekciju Brazilu 14:5, preuzele prvo mjesto, i za direktan plasman među osam najboljih dovoljan im je i bod protiv selekcije koja je veći dio priprema za ovo takmičenje provela u Nikšiću i Herceg Novom.

”Nakon remija sa Kanadom, spremali smo se za ovaj meč da ga dobijemo sa što većom razlikom. No, pobjeda Kazahstana nad Kanadom nam je donijela neku mirnoću, da ne moramo da jurimo rezultat. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, sa jakom odbranom i mirnoćom u napadu. I to smo sproveli do kraja meča. Odatle i tako ubjedljiva pobjeda, i to je realno stanje kvaliteta između nas i Brazila”, kazao je Aleksandar Radović.

Odličnu partiju pružio je i mladi Aleksa Ukropina.

”Očekivana pobjeda, nije se desio taj kiks kao protiv Kanade. Krenuli smo jako od početka, napravili smo veliku razliku na startu, koju smo iz četvrtine u četvrtinu povećavali. Nije bilo pada u igri, koji je bio prisutan u duelu sa Kanadom. Ovako treba da podižemo kvalitet i formu iz meča u meč, i mislim da možemo da doguramo daleko”, naglasio je Ukropina ističući da i u petak moramo odigrati na istom nivou.

”Kao što smo mogli vidjeti iz dosadašnjih rezultata, Kazahstan je dosta sličan selekcijama Kanade i Brazila. Ali, ne smijemo da priđemo meču opušteno, već moramo odigrati kao protiv Brazila. Nećemo ih potcijeniti, ali smo na papiru i igrački bolja ekipa od njih.”

Meč Crna Gora – Kazahstan igra se u petak od 18 i 50, u drugom duelu grupe od 17 i 30 igraće Brazil i Kanada.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Mozete do finala, samo slozno i borbeno!

Send this to a friend