Vaterpolo

Ukropina pao na doping testu, ništa od Igara u Parizu

Aleksa Ukropina (EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

“Ajkule” će na ljeto biti dio olimpijskog spektakla u Parizu, ali tamo neće biti Alekse Ukropine – crnogorski vaterpolista pao je na doping testu i čeka ga najmanje šest mjeseci suspenzije.

Vaterpolista Crne Gore testiran je 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Dohi, a bio je pozitivan zbog lijeka za inhaliranje.

Vaterpolo plivačkom savezu Crne Gore ova vijest je javljena poslije četvrtfinalnog duela sa Španijom u Dohi, pa zbopg toga ljevoruki igrač “ajkula” nije igrao u mečevima za razigravanje.

Ukropina, nije nikoga iz VPSCG upoznao sa činjenicom da je odradio test, a nije ni tražio izjašnjenje ljekara da li je taj lijek na pozitivnoj Svjetske antidoping agencije (WADA).

Prije njega suspendovan je bio i Đuro Radović – od oktobra 2021. do februara 2023, jer nije ispunio dokumentaciju o dopingu.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
GrbljaninBokeljCommentatorPabloŽeks kepecinjo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grbljanin
Gost
Grbljanin

Nije to slucajno.Pogledajte igrace Jadrana poslednjih 10g.Na svakoj utakmici igraju istim maksimalnim tempom od prvog do poslednjeg zvizduka sudije.
Ima li doping kontrole u Crnogorskom vaterpolo sportu?
Nema.
Onda se mogu inhalirati.

Bokelj
Gost
Bokelj

Boka je uz tebe Aleksa! Živjela reprezentacije Boke!

Commentator
Gost
Commentator

Lijek za inhaliranje je zabranjen i zbog toga se pada na doping testu? Čudno. Možda bi samo trebalo da objasni da li mu je taj lijek bio stvarno potreban ili ga je koristio da bi se dopingovao, mada mi nije jasno kako lijek za inhaliranje može da se koristi za dopingovanje. Možda nemam pojma o ovome, ali mi djeluje prilično… Više »

Žeks kepecinjo
Gost
Žeks kepecinjo

Buduci reprezentativac Srbije, ako je pametan

Kotor
Gost
Kotor

Znaci naivan pa zato mu i nije do pjevanja himne

Dobrljanin
Gost
Dobrljanin

Gojkovic pozitivan na tamjan!🤣

Pablo
Gost
Pablo

😂😂😂😂😂

Bas cudno
Gost
Bas cudno

Sto rade HN litijasi…

Send this to a friend