Vaterpolo

Uskoković: Igrači se uče da se bore za medalju na velikim takmičenjima

Proslavljeni crnogorski vaterpolista Veljko Uskoković kazao je u intervjuu za „Sport klub“ da će doći do smjene generacije u našem nacionalnom timu i dodao da se mlade nade od starta uče da jure medalju na velikim takmičenjima.

“Neosporno je da mora da dođe do smjene generacija u selekciji Crne Gore. Neki igrači su najavili pauzu, pa je još uvijek neizvjesno u kom sastavu ćemo otići na Svjetsko prvenstvo. U svakom slučaju, svi koji budu u sastavu tima su učeni i selektirani da jure i bore se za medalju na velikim takmičenjima. Reprezentacija Crne Gore neće biti opterećena imperativom rezultata na Mundijalu, ali vjerujem da može da se umiješa u borbu za pobjedničko postolje”, smatra Uskoković.

Da talenat u mlađim kategorijama postoji pokazalo je Svjetsko juniorsko prvenstvo, na kom je naša selekcija poražena od Hrvatske u finalu.

“Crna Gora je rasadnik talenata što se potvrdilo prošlog ljeta na juniorskom Svjetskom šampionatu na kojem je osvojena srebrna medalja, kao i na ostalim akcijama kada su mlađe selekcije u pitanju“, naglasio je Uskoković, koji je tokom svoje reprezentativne karijere osvojio četiri medalje na Evropskom prvenstvu – zlato za SFRJ, zlato i srebro za SRJ, zlato za Crnu Goru. Uz to, ima i svjetsko srebro i bronzu sa SRJ i bronzu sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

 “Materijalna situacija u klubovima iz Crne Gore nije na nivou kakav vaterpolo zaslužuje, izuzev donekle u Jadranu iz Herceg Novog. Samim tim, prinuđeni smo da se oslanjamo na sopstveni kadar, a onda izostaju zapaženi rezultati na evropskim takmičenjima. Zbog toga smatram da je Jadranska liga pun pogodak, jer se mladim igraćima obezbjeđuje dovoljan broj kvalitetnih i jakih utakmica, što je od izuzetnog značaja kada je sticanje iskustva u pitanju”, zaključio je Uskoković.

Send this to a friend