Vaterpolo

Uskoković: Primarni cilj “ajkula” – Tokio 2020.

Legenda crnogorskog vaterpola Veljko Uskoković smatra da naš nacionalni tim može da se bori za medalju na predstojećem Svjetskom šampionatu u Budimpešti.

Ajkule se nalaze u grupi A sa selekcijama Brazila, Kazahstana i Kanade.

“Glavni favoriti za osvajanje trona su Srbija i Mađarska, koja će imati veliku podršku sa tribina kao domaćin. Očekuje nas izuzetno ujednačen šampionat sa velikim brojem reprezentacija koje imaju snage, kvaliteta i mogućnosti da se bore za pobjedničko postolje. Na osnovu svega viđenog u pripremnom periodu, u krugu selekcija koje će se sa Srbijom i Mađarskom boriti za medalju jesu Italija, Hrvatska, SAD, Španija, Grčka i naravno Crna Gora”, rekao je Uskoković za Sportklub.

Veljko je selektor crnogorske juniorske reprezentacije i imao je priliku da se uvjeri u kvalitete budućih nosilaca igre našeg seniorskog tima.

“Činjenica je da vaterpolisti nisu opterećeni imperativom uspjeha, a s druge strane imaju ogroman motiv i želju da pokažu koliko mogu i vrijede i da sa pravom nose kapicu sa grbom Crne Gore. Naš primarni cilj je da formiramo selekciju koja će na Olimpijskim igrama u Japanu napasti odličje i nadamo se da će poslije tri uzastopna četvrta mjesta uspjeti da se popne na pobjedničko postolje. To naravno ne znači da se unaprijed odričemomedaljana velikim takmičenjima koja predstoje i koja su prije Olimpijskih igara”, zaključio je Uskoković.

Send this to a friend