Vaterpolo

Vaterpolisti na prijemu kod Janovića: 50 hiljada eura za osvajače Svjetske lige

Ministar sporta Nikola Janović, pripredio je u Ministarstvu sporta prijem za članove vaterpolo reprezentacije, koja je u Budimpešti, osvojila titulu prvaka Svjetske lige, drugu u istoriji crnogorskog vaterpola.

Janović je tokom prijema najavio da će Ministarstvo sporta podržati Vaterpolo i plivački savez Crne Gore sa 50 hiljada eura, neophodnih  za realizaciju obaveza iz Svjetske lige.

“Prijem u čast osvajača Svjetske lige, uz finansijsku podršku, najmanje što kao Ministarstvo sporta, u ime Vlade Crne Gore, možemo da uradimo za  najbolje crnogorske  vaterpoliste, koji su našu državu nakon devet godina, ponovo popeli na pobjednički prijesto i vratili je tamo gdje joj je i mjesto, medju svjetske vaterpolo velesile”, poručio je Janović i dodao da je njihovom pobjedom diči i ponosi cijela Crna Gora.

S obzirom na to da  je dio izabranika selektora Vladimira Gojkovića, već otputovao u špansku Taragonu, gdje od 27. juna do 1. jula učestvuju na Mediteranskim igrama, na prijem kod ministra sporta došli su igrači koji će predstojeću pauzu iskoristiti da se odmore i što bolje pripreme, za najveći izazov koji ih očekuje ovog ljeta, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Zahvaljujući se Ministarstvu sporta na prijemu, vaterpolisti Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Saša Mišić,  poručili su u ime svojih saigrača, da im uz podršku države, pobjeda u Svjetskoj ligi daje snažan vjetar u jedra i obećali da će na predstojećem Evropskom prvenstvu, dati sve od sebe da obraduju Crnu Goru jednom od medalja.

Pored Ivovića, Janovića, Lazovića i Mišića, prijemu u Ministarstvu sporta, prisustvovali su i predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Dejan Bajić i V.D. direktora saveza Radovan Milinić, koji su  ministru Janoviću zahvalili na izdašnoj podršci, lično mu čestitajući novi  Zakon o sportu,  koji je Skupština Crne Gore usvojila na jučerašnjem zasjedanju. uvjereni da će, nova zakonska rješenja dati snažan podstrek razvoju crnogorskog sporta.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KRALJ NIKOLA
Gost
KRALJ NIKOLA

ko si ti da dajes nase pare nekome zato sto je uradio nesto sto mu je obaveza!! ima bre da igraju i cao zato sto su osvojili dobit ce nacionalne penzije, to samo u ovu banana drzavu se iz budzeta daju tolike pare svako malo!! i to je zloupotreba sluzbenog polozaja i licni interes sobzirom da si i ti bio… Više »

Vaka
Gost
Vaka

Nikola Janovic radi odlican posao za sport. Uvodi red dje ga nikad nije bilo. Nakbolji ministar u crnogorskoj vladi.

Aleks
Gost
Aleks

Jeste super je zato bazen u Kotoru trune nedovrsen. A bjezi kralju

xyz
Gost
xyz

Brat bratu

Mirko Petrovic
Gost
Mirko Petrovic

normalno..!!

Send this to a friend