Vaterpolo

Vaterpolo budućnost u Nikšiću: Najbolji kadeti mediterana u gradu pod Trebjesom

Crna Gora će od 24. do 27. avgusta biti domaćin Mediteranskog prvenstva ”COMEN CUP 2017 Montenegro” za vaterpoliste rođene 2000. i mlađe .

Takmičenje će se održati na zatvorenom olimpijskom bazenu u Nikšiću, a pored domaćina Crne Gore, učestvovaće još 11 selekcija i to Srbija, Hrvatska, Mađarska, Italija, Grčka, Španija, Rusija, Francuska, Njemačka, Rumunija i Australija.

Ovo takmičenje biće ujedno i generalna proba pred Evropsko prvenstvo na Malti koje će se održati u septembru.

“Ne samo da organizujemo jedno takmičenje u tom godištu, takmičenje koje se svake godine održava, već bi željeli da na ovaj način još brže podstaknemo razvoj vaterpola i vaterpolo sporta u ovoj sredini i da na taj način omogućimo još veću masovnost i da se formiraju takmičarske selekcije iz grada Nikšića i da budu učesnici već i ove godine, nadam se, takmičenja na nivou Crne Gore i regiona”, kazao je na pres konferenciji direktor VPSCG Petar Porobić.

Iz Glavnog grada Podgorice i Opštine Nikšić, koji su takođe organizatori takmičenja, saopšteno je da će građani Nikšića ali i cijele Crne Gore ta četiri dana uživati u vrhunskom vaterpolu.

‘’Ne samo da organizujemo jedno takmičenje u tom godištu, takmičenje koje se svake godine održava, već bi željeli da na ovaj način još brže podstaknemo razvoj vaterpola i vaterpolo sporta u ovoj sredini i da na taj način omogućimo još veću masovnost i da se formiraju takmičarske selekcije iz grada Nikšića i da budu učesnici već i ove godine, nadam se, takmičenja na nivou Crne GKoristim ovu priliku da se zvanično zahvalim lokalnoj samoupravi na uloženom trudu. Takođe, velika zahvalnost i Predragu Ivanoviću i svim zaposlenima u Sportskom centru koji su uložili veliki trud da ovo takmičenje uspije, a veliku zahvalnost dugujemo i hotelu Onogošt. Sam podatak koje su reprezentacije prisutne na turniru daje vjeru da će imati šta nikšićka publika da vidi. Dugogodišnja saradnja između VPSCG i glavnog grada daje rezultate, ne samo na promociji vaterpola, već i plivanja, tako da smo mi i ove godine u plivanju ovdje organizovali takmičenje “Montenegro open”, koje je bilo itekako dobro propraćeno, a sama organizacija je dobila najbolje ocjene, pa sam siguran da će i ovo takmičenje dobiti najbolje ocjeneore i regiona”, istakao je samostalni savjetnik u Sekreterijatu za sport Glavnog grada Podgorica, Rajko Ćupić.

‘’Ovo je još jedna velika potvrda opravdanosti izgradnje bazena u Nikšiću i još jedna potvrda našem gradu kao dobrom domaćinu i organizatoru. Siguran sam da će sve prednosti i karakteristike našeg bazena biti u službi ovog takmičenja i da će se učesnici turnira u fer atmosferi boriti za što bolji plasman. Crna Gora je zemlja vaterpola, a Nikšić polako postaje stjecište najuspješnih svjetskih ekipa u ovim kategorijama. Vjerujem da će Nikšić, Crna Gora a naravno i naš Sportski centar pokazati svoje gostoprimstvo i besprekornu organizaciju i da će ovi mladi sportisti, koji učestvuju na ovom takmičenju, sa sobom ponijeti lijepa sjećanja i uspomene i da će opet imati priliku da igraju na našem bazenu i gostuju u našem gradu ‘’, poručio je potpredsjednik Opštine Nikšić Marko Radojević.

Ulaz za sve utakmice biće besplatan, a ljubitelji vaterpola mečeve će moći da prate uživo na sajtu mnesport.me.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos Markovic
Gost
Milos Markovic

Direktori su poslije slikavanja posli na jagnjetinu

bolan brato
Gost
bolan brato

Sa rukavicama na naduvavanje,pretpostavljam…

Send this to a friend