Vaterpolo

“Važna pobjeda, ali moramo ostati čvrsto na zemlji”

foto: PVK Jadran

Špandau se držao samo dok su momci sa Škvera bili impresionirani povratkom Lige šampiona u Crnu Goru, a onda je u bazenu u Igalu postojao samo jedan tim…

Vaterpolisti Jadran Carina furiozno su krenuli u novu avanturu Lige šampiona, ekipa Vladimira Gojkovića u 1. kolu razbila je njemački Špandau 11:5.

“Ovo je važna pobjeda, prije svega da ovi momci nastave da vjeruju da možemo uvijek više”, poručio je nakon meča Gojković.

Najbolji klub Njemačke je sjajno otvorio utakmicu, poveo je 2:0 i 3:2, da bi potom stvari u svoje ruke preuzeo novi kapiten Jadrana Marko Petković. Sa svoja dva gola okrenuo je Špandau, a Dragan Drašković pogodio za 5:3 na poluvremenu.

“Možda smo pregorjeli u želji da se što bolje pokažemo i to je rezultiralo lošijim početkom”, istakao je centar našeg tima Vladan Spaić. “Međutim, kasnije smo počeli da igramo svoju igru, nametnuli jak ritam i oni to više nisu mogli da isprate”

Sjajnu igru Jadran je nastavio i u trećoj četvrtini koju je dobio sa ogromnih 5:0, pa je naš tim serijom 8:0 za 16 minuta riješio prvu prepreku u Ligi šampiona.

“Vidjelo se i prije utakmice da moji igrači vole da igraju ovakve utakmica i to je stvar koja me najviše raduje kad su maksimalno spremni da se svi žrtvuju, pa nije važno, nekad će ići bolje, nekad lošije, ali ta borbenost se na kraju vrati, iako ne idu neke stvari. Naravno, moramo ostati čvrsto na zemlji”, dodao je Vladimir Gojković.

Send this to a friend