Vaterpolo Vaterpolo savez je trebalo da sjutra dobije novog predsjednika

Vičević za CdM: Neću doći na Skupštinu, ne želim da učestvujem u mutnim radnjama

Za sjutra je bila zakazana Izborna Skupština Vaterpolo saveza Crne Gore na kojoj je trebalo da se bira novi predsjednik, ali jedan od kandidata Mirko Vičević neće doći na Skupštinu zbog, kako kaže za CdM, nezakonitih radnji sadašnjih čelnika.

“Šest mjeseci Vaterpolo savez radi nezakonito, nema nijedan organ. Na prethodnoj sjednici Skupštine predsjednik Đuro Marić je podnio ostavku, koja nije usvojena, da bi se odmah nakon toga kandidovao za predsjednika Saveza. Izborna Skupština održana 31. marta prekinuta je jer se novi delegat Primorca žalio da nije dobio materijal za Skupštinu, a dobio je klub koji ga je poslao. On je morao da bude obaviješten od kluba. Nudili smo mu materijal tokom Skupštine, ali ga nije prihvatio. Materijal inače sačinjavaju dva CV-a kandidata za predsjednika Saveza.Taj delegat je takođe nelegalno izabran na Skupštini Primorca, koja je smijenila Mlađana Janovića, Tonija Petrovića i Veljka Uskokovića i postavila trojicu političkih debitanata iz Kotora. Oni su postavljeni da bi glasali protiv mene jer su Janović, Petrović i Uskoković podržali moju kandidaturu za predsjednika Saveza”, rekao je Vičević.

Osnivač Vaterpolo akademije Kataro je u rješavanje situacije u Vaterpolo savezu uključio i državne organe.

“Na osnovu nelegalnih delegata zakazana je nova Skupština za 15. maj. Ja sam potom pokrenuo inspekcijski nadzor, koji je konstatovao da postoje brojne nezakonitosti i nepravilnosti i poništio im sjutrašnju Skupštinu. Inspekcija je naložila da se ona otkaže i zakaže nova po Statutu i propisima Saveza. Ja kao kandidat ne želim da učestvujem u tim radnjama i ne pada mi napamet da idem na nezakonite Skupštine. Međutim, ja sam dobio poziv da je Skupština sjutra. To znači da njih ne zanima inspekcijski nadzor i inspekcija, već žele da po hitnom postupku izaberu predsjednika, kako bi se nastavilo kršenje zakona.”

Tvrdi da je u cijelu priču oko predsjednika ušao sportski i volonterski.

“Sigurno neću doći na Skupštinu i preporučujem savjesnim delegatima da se ne uključuju u te nezakonite radnje. U ovu priču sam ušao sportski i volonterski da bude bolje crnogorskom vaterpolu. Međutim, vidim da se po svaku cijenu brane pozicije i to mi daje dodatno za pravo da mislim da su tu bile malverzacije i nečasne radnje.”

Prokomentarisao je i priče u javnosti da bi njegovim dolaskom sa mjesta selektora naše najbolje reprezentacije bio smijenjen Vladimir Gojković.

foto: Krsto Vulović

“Imam korektan odnos sa Vladom Gojkovićem i juče smo pričali. O ovim stvarima nismo razgovarali. Predsjednik Saveza priča sa selektorom na neke teme, ali nije selektor taj koji odlučuje ko će biti predsjednik Saveza. Ako postanem predsjednik, Vlado neće ići sa mjesta selektora. U ovom trenutku niko o tome ne razmišlja. Samo je normalno da svi klubovi i koji su uključeni u rad Saveza znaju na koliko selektor ima ugovor, kakva su mu prava i obaveze.”

Ne krije da je prije skoro dvije godine bio za odlazak Gojkovića nakon neuspjeha na prvenstvu svijeta.

“Mislim da sam Vladu najveći sportski prijatelj jer sam mu kad smo bili 10. na Svjetskom prvenstvu rekao da je to za crnogorske apetite slab rezultat i s obzirom da je pohvalio sve da su doprinijeli razvoju njegovog programa, da je trebalo da podnese ostavku. Prvo sam čekao mjesec i to sam mu u lice rekao. Nisam to pričao u medijima, nego njemu.”

Uz reprezentaciju je kaže bio i biće uvijek.

“Šest auta sam u januaru organizovao kako bih Gojkovića sačekao na Trgu Nezavisnosti u Podgorici zimus i čestitao mu bronzu sa Evropskog prvenstva u Budimpešti. I upravo ta bronza je potvrda je reprezentacija na Svjetskom prvenstvu morala više i da sam bio u pravu kada sam rekao da se za neuspjeh morala snositi odgovornost.”

Ističe da se zakoni moraju poštovati i da bi svi morali na taj način da postupaju.

“Činjenica je da sam se kandidovao da sam imao skoro sve klubove na svojoj strani, a sada raznim pritiscima i ucjenama ta podrška pada. Bez obzira ko pobijedio, moramo da poštujemo zakone ove države. Ne želim ni u čemu mutnom da učestvujem.”

Vjeruje da će se ipak sve završiti na zakonit način

“Očekujem da se u skladu sa zakonom zakaže Skupština. Savez je bio dužan da obavijesti sve klubove i delegate o inspekcijskom nadzoru i mjerama koje su preduzete, ali nije to uradio. Ostavljen je rok od 30 dana da se zakaže nova po zakonima Crne Gore i Statutu Saveza. Od 16. januara Savez nezakonito posluje jer tada nije organizovan izbor organa kojima je istekao mandat”, zaključio je Mirko Vičević.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
Nebitno TotalnoBokaDarinaMontenegrinCaki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nebitno Totalno
Gost
Nebitno Totalno

E ako dođe ikad Mirko, onda je propast zagarantovana! Bitno da ga je Janovic podrzao!

Boka
Gost
Boka

Vaterpolo je bokeljski sport

Darina
Gost
Darina

Gojković ne voli Crnu Goru. To je i pokazao mnogo puta.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Od kako je Gojkovic trener ne pratim vise vaterpolo jer njega vise zanima crkva od sporta.

Caki
Gost
Caki

Vicevic bas nije upucen. Mladjan Janovic je juce potpisao odluku Skupstine Primorca, tako da nema nista nelegalno

Prle
Gost
Prle

I dobice ga. Srecom to nece biti Mirko

Adan
Gost
Adan

Bravo gospodine Vicevicu. Dje god politika, posebno sadasnja, umijesa prste nema srece. Zelim Vam puno zdravlja i srece. Pozdrav sa Cetinja.

drzavnik
Gost
drzavnik

imas pravo

Send this to a friend