Vaterpolo

Vico: Baraž ili direktno? Spremni smo na sve

foto: Kotor TV

Primorac je svoj posao u Regionalnoj A2 ligi završio u srijedu, trenutno se “smješka” sa vrha tabele – mjesta koje znači povratak u elitu regionalnog vaterpola. A da li će momci iz Kotora tu i ostati, da li će proslaviti povratak u A1 ligu, biće jasno večeras.

Ukoliko POŠK savladala ili odigra neriješeno protiv Šapca (20.00h) tim iz drevnog grada i zvanično će postati dio elitnog ranga. U slučaju da srpski tim u Splitu savlada nekadašnjeg šampiona Evrope on će završiti u višem rangu, a Primorac u baražu protiv posljednjeplasiranog tima A1 lige. Gotovo sigurno protiv Vojvodine.

Direktno ili baraž – trenera Primorca Petra Vica pitali smo šta očekuje od večerašnjeg duela na Poljudu.

“Spremni smo za oba ishoda, jer sada više ništa ne zavisi od nas”, iskren je Vico.

“Mi smo na neki način ostvarili cilj koji smo zacrtali na početku, a to je da budemo u borbama za A1 ligu. Ostaje nam da vidimo da li idemo direktno ili kroz baraž”.

Kako gledate na cijelu sezonu u A2 ligi?

“Moram biti zadovoljan, iako mislim da smo mogli ranije da završimo priču oko povratka u Al ligu, pa da sada budemo mirniji”, smatra strateg velikana iz Kotora.

“Posljednje utakmice u A2 ligi nismo baš dobro odigrali, ali generalno sam zadovoljan igrama ove sezone”.

Primorac je u ovoj sezoni A2 lige upisao 11 pobjeda, jednom je odigrao neriješen, a dva puta je poražen upravo od POŠK-a i šapca u gostima.

Primorac se, nakon nekoliko sezona za zaborav, u ovoj prikazao u sjajnom svijetlu ne samo u u Regionalnoj ligi, već i u finalu Kupa Crne Gore.

Da li su porasli apetiti Kotorana nakon dobrih predstava na završnom turniru Kupa?

“Nisu, jer objektivno Jadran je bolja ekipa od nas, a sada imamo i sutuaciju sa bazenom koji će da se renovira, pa smo u nemogućnosti da ozbilj nije radimo, već ćemo morati da treniramo u Herceg Novom, Budvi ili Nikšiću”, objektivan je Vico.

“Uz to najvjerovatnije ćemo igrati polufinale protiv Budve, koja će kao član A1 lige imati eventualnu majstoricu na svom bazenu”.

Zbog svega Kotorani će tokom plej-ofa domaćini biti na bazenu u Nikšiću, ali ti mečevi neće biti toliki problem najteže će biti sa treninzima…

“Da, upravo će nam zbog treninga biti i najteže, jer zbog termina koje ćemo dobijati imaćemo kraće treninge i vjerovatno samo jednom dnevno”, objasnio je Vico.

Ono što je sigurno Primorac neće izaći sa bijelom zastavom…

“Zbog svega navedenog ambicije nam nisu velike, ali daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da sezonu završimo kao što smo počeli dobrim igrama i pobjedama”, zaključio je trener Primorca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
koka
Gost
koka

Bravo za Vica i Primorac

Send this to a friend