Vaterpolo Đuro Radović spreman da odgovori zadacima i pomogne Jadranu u teškoj sezoni

Volim odgovornost

foto: Aleksandra Krupanič

Nastupajuća sezona za Jadran Carine rezultatski biće neizvjesna, a izvjesna po pitanju nastupa novih, mladih igrača i njihove pune afirmacije. Oslabljeni novljanski tim vjeruje da će, prije svega, sa manje turbulencija i straha od korona virusa završiti takmičarsku godinu, u kojoj se od iskusnijih, možda ne i po godinama, očekuje najviše. Jedan od takvih je reprezentativac, ljevoruki Đuro Radović.

“Lijepo nam ide, u četvrtoj smo sedmici treninga, polako ulazimo u čak dobru formu, ali nemamo utakmica, sve je odloženo i ne znam šta će biti. Radili smo do skoro sa Radničkim iz Kragujevca, taj period nam je dobrodošao i koristio. Biće poteškoća, ali kada sve saberemo, turnire Lige šampiona, domaća takmičenja, možda i dođemo do željenog nivoa i broja utakmica. Dobro je barem to što igramo Ligu šampiona”, rekao je Radović.

Novljani u novu priču ulaze bez nekoliko igrača čiji se odlazak teško može nadomjestiti. Uprava, zbog ukupne, teške situacije, nije uspjela da angažuje pojačanja, što, naravno, ne znači da će Novljani igrati sporednu ulogu u eliti.

“Biće teško. Nekoliko igrača, trojica iz prve sedmorke, otišla su. Priključeno je sedam-osam mlađih – 2003. i 2004. godište, koji će raditi sve ono što smo i mi radili prije nekoliko godina. Vidi se da su talentovani, ali trebaće još dosta da se radi sa njima kako bi ušli u priču oko prvog tima. Sa druge strane, sedam do devet igrača moraće da nosi sve utakmice, a to nije lako. Ovu sezonu ćemo tako, pa možda bude bolje u sljedećoj”.

U olimpijskoj narednoj godini motiva nikome neće faliti. Dobar rad tokm ljeta u reprezentaciji bio je od koristi igračima koji će u klubovima voditi glavnu riječ. Baza je jaka, a motiv ogroman.

“Nećemo da se žalimo, svi ćemo da radimo, da grizemo i izvučemo najbolje iz svega ovoga. Dugo smo u ovoj priči, sanjali smo medalju, osvojili je i siguran sam da ćemo nastaviti istim putem. Držaćemo se kao jedan. Olimpijske igre su prioritet”.

Od Radovića se posebno u ovoj sezoni očekuje puno. Spreman je.

“Očekujem više, ne bježim od odgovornosti, volim to i biću spreman da pomognem”.

Send this to a friend