Vaterpolo

VPSCG o Ukropini i doping testu: Medicinski tim savjetuje i edukuje igrače

foto: Orange Pictures

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore se oglasio prvi put nakon što je u javnost izašla informacija da je naš reprezentativac Aleksa Ukropina pao na doping testu.

Iz Saveza poručuju da “uzimajući u obzir činjenicu da je postupak, do momenta oslobođenja od odgovornosti ili izricanja kazne, proglašen strogo povjerljivim od strane Međunarodne antidoping agencije, VPSCG nije smio da obavijesti javnost o ovom slučaju”.

Ukropina je pao na doping testu jer je koristio zabranjeni lijek za inhaliranje i očekuje ga suspenzija zbog koje će propustiti Olimpijske igre u Parizu.

Saopštenje VPSCG prenosimo u cjelosti:

“Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) u vezi doping testa vaterpoliste Alekse Ukropine može samo da potvrdi pa postoji kršenje antidoping propisa, a koji mu je uzorkovan u danima pauze nakon Evropskog, a prije početka priprema za Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Uzimajući u obzir činjenicu da je postupak, do momenta oslobođenja od odgovornosti ili izricanja kazne, proglašen strogo povjerljivim od strane Međunarodne antidoping agencije, VPSCG nije smio da obavijesti javnost o ovom slučaju.

Svi vaterpolo reprezentativci dobro znaju da imaju i odgovorne i stručne osobe sa kojima u bilo koje doba, dana ili noći, mogu da provjere, smiju li ili ne, konzumirati bilo koji lijek, kao i da ih je medicinski tim i savjetovao i edukovao po svim ovim pitanjima.

Koliko ozbiljno VPSCG radi po ovim pitanjima dovoljna je samo jedna činjenica, da je na seminaru vaterpolo trenera u decembru mjesecu, ovo bila jedna od tema koju je prezentovala nacionalna Komisija za antidoping.

Naš fokus je sada da Aleksi pomognemo u pronalaženju pravnog tima koji će nam zajedno dati smjernice u dokaznom postupku i u skladu sa naprijed navedenim VPSCG se po ovom pitanju više neće oglašavati do okončanja postupka”, navodi se u saopštenju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mirzlom
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirzlom
Gost
Mirzlom

Jednog dana ,možda, doći će i neka lijepa vijest iz Vpscg!

Send this to a friend