Vaterpolo Ćetković karijeru nastavlja u komšiluku

Vrhunski trener, odlična ekipa, super atmosfera – Šabac je pravi izbor

Šabac je uvijek bio sportski grad dom nekadašnjeg šampiona Evrope u rukometu Metaloplastike, mjesto gdje je naš Veselin Vujović sredinom osamdesetih pisao istoriju.

I danas se u srcu Mačve živi za sport, ali na pomalo neobičnom mjestu za ovaj grad bazenu. Iako možda nema slavnu istoriju, Šabac je posljednjih godina najlješa vaterpolo priča iz zemlje olimpijskih šampiona, a jedna od ljepših u regionu. Uostalom, i aktuelni je prvak Srbije.

A naredne sezone kapicu ovog kuba, uz starosjedioca i kapitena Nikolu Markovića, nosiće još dvojica mladih Crnogoraca Savo Ćetković i Filip Gardašević.

Ćetković važi za jednog od naših talenata na poziciji centra, a na putu ka Šapcu ovog ljeta preživio je neplanirane avanture. Momak koji je ponikao u Budvi i koji je mladi reprezentativac naše zemlje već je imao potpisan ugovor sa Steauom.

“Da, kada sam odlučio da odem iz matičnog kluba imao sam više opcija, a najkonkretnija je bila ekipa iz Rumunije. Brzo smo se dogovorili, precizirali sve detalje i ugovor je bio potpisan”, prisjetio se Ćetković za Dnevne novine.

Međutim…

“Globalna pandemija je poremetila sve, pa i Sportsko društvo Steaua, koje je donijelo odluku da u godini globalne krize ne dovodi strance u svoje redove. Takvom odlukom sam bio iznenađen, ali nijesam žalio, već sam odmah krenuo dalje”, objasnio je Ćetković.

Novu ponudu 20-godišnji “sidraš” nije dugo čekao.

“Poziv Šapca je stigao odmah nakon dešavanja sa Steauom, a sa ljudima iz Šapca nije trebalo puno vremena za dogovor”, istakao je Ćetković. “Prelazak u ekipu koja je zvanični šampion Srbije svakako je veliki korak naprijed u karijeri i sigurno je takav klub jedna od najboljih stanica za napredak mladog igrača.”

Kada smo kod napretka mladih igrača, veliku ulogu uvijek ima trener, a u Ćetković će u Šapcu učiti od jednog od najboljih. Kotoranin Emil Nikolić, trenerska legenda i prvak Evrope sa Jugom (bio i stručni savjetnik u šampionskom timu Primorca 2009), novi je šef struke Šapca.

“Radi se o vrhunskom treneru od kojeg ćemo moći mnogo da naučimo”, nema dilemu Ćetković.

I igrački kadar Šapca bi trebalo da bude na nivou, pošto se od ovog tima očekuje da napadne oba domaća trofeja, ali i što bolji učinak u Ligi šampiona.

“Ekipa je odlična i mislim da ćemo na svi frontovima imati šta da pokažemo”, jasan je novi centar šampiona Srbije.

Zaštitni znak Savovog novog kluba je fenomenalna atmosfera na tribinima – vjerovatno i najbolja u regionu.

“Do sada sam u Šapcu igrao više puta i uvijek sam bio oduševljen podrškom koju imaju sa tribina”, ne krije Ćetković.

Na kraju, čini se da je bio idealan momenat da Ćetković napusti Budvu, gdje je tokom posljednje sezone u Regionalnoj ligi bio među najboljim strijelcima kluba.

“Definitivno je bio pravi trenutak da se nastavi dalje i da krenem u neka nova iskušenja”, zaključio je Ćetković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zoja
Gost
zoja

Srecno i uspjesno kao do sada .Samo u pobjede u sto i nesumljamo. Samo jako.

Komšo nudva
Gost
Komšo nudva

ssd joss i u repku serbie đaa uđes

Milutin
Gost
Milutin

Otišao čovek u veći klub

Send this to a friend