Vaterpolo

Vrijeme je za novi korak, ali nikad ne bih odbio reprezentaciju

Njegova igračka karijera polako se bliži kraju, njegove odbrane za reprezentaciju Crne Gore i Jadran teško da će biti zaboravljene, ali čuveni “broj 13” ajkula polako se sprema za nove avanture. Naravno, i dalje u vaterpolu.

Dugogodišnji golman reprezentacije Crne Gore Miloš Šćepanović i dalje je aktivan kao igrač, ali je na nedavnom Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, kao dio stručnog štaba Slobodana Mačića, pokazao čime će se baviti u budućnosti.

“Ideja je da polako ulazim u trenersku priču rekao je Šćepanović za Dnevne novine. “Igračka karijera mi se bliži kraju i već uveliko sam počeo da razmišljam i o sljedećem koraku.

Kakvi su prvi utisci sa trenerske klupe nije teško pretpostaviti uostalom ajkulice su sa EP donijele srebro?

“Jako sam zadovoljan nakon prvog iskustva. Tome je mnogo doprinio Slobo (Mačić) koji mi je dao prostora i od koga može mnogo da se nauči, jasan je Šćepanović.

Da li je već bilo konkretnih razgovora sa nekim klubom ili reprezentacijom o trenerskom poslu?

“Za sada sam bez konkretnih dogovora, mada razgovaram dosta sa ljudima iz našeg vaterpola, više neformalno nego konkretno za sada. Ono što je sigurno, to je da ću sljedeće sezone nastupati za Marsej, istakao je Šćepanović.

Koliko sve drugačije izgleda sa klupe u odnosu na dešavanja u bazenu kada ste igrač?

“Dosta je drugačije, to mi je naravno bilo jasno i prije nego što sam sjeo na klupu, objašnjava Šćepanović. “Međutim, s obzirom da mi je to bilo prvo iskustvo mislim da nemam još realnu sliku svega. Ono što sada osjećam jeste da mi je jako prijalo ovo iskustvo. Takođe, nije bilo uopšte teško raditi sa ovim momcima koji su od prvog treninga do posljednje utakmice bili maksimalni”.

Juniori Crne Gore u Minsku su zagrizli srebro i još j ednom pokazali o koliko talentovanim igračima se radi…

“Napravljen je sjajan rezultat, prije svega za te momke. Bitno je da se uloženi trud na neki način materijalizuje. Imamo sjajne momke koji su spremni da urade velike stvari”, nema dilemu Šćepanović. “Nadam se da će nastaviti da rade u svojim klubovima na isti način, sa istom motivacijom. U tom slučaju pred njima je svijetla budućnost”.

Miloš Šćepanović će i naredne sezone braniti za Marsej, a kakva je situacija sa reprezentacijom Crne Gore?

“Nije isto igrati u klubu i u reprezentaciji. Mnogo su veći zahtjevi i nivo koji se traži, ali i odgovornost. Svaka godina je sve izazovnija za mene što se tiče napora koje je potrebno uložiti i nivoa igre koji moram da održavam da bih i sam bio zadovoljan, ali i drugi. Kad kažem drugi mislim na naše navijače prije svega”, istakao je Šćepanović. “Međutim, nikada ne bih odbio i nikada nisam, poziv u reprezentaciju. Kada donesem odluku da prestanem sa igrom sa reprezentaciju to neće biti jednostrana odluka već ću to uraditi u dogovoru sa ljudima iz našeg sporta”, rekao je Šćepanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Fantastican covjek I sportista. Pravi uzor mladih.
Sa srecom ti bilo

Prešo
Gost
Prešo

Ministar Janović je napravio odličan pravilnik za mlade talente i njihove stipendije.I treba ulagati u mlade i talentovane , ali isto tako draga gospodo mladi i talentovani mozgovi nam odoše iz Crne Gore u bijeli svijet.Da odoše najbolji studenti u svim profesijama jer ih niko nije primjetio i pokušao zaustaviti.
Žalosno ali živa istina.

Jovica
Gost
Jovica

Zašto bilo bi dobro da je na golu bar do 44 godine

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Šćepo brat!

orny
Gost
orny

! Šćepo legendo!!!

Kondomčić
Gost
Kondomčić

Naklon !

Send this to a friend