Vaterpolo

Za ovakve mečeve se živi

Više od mjesec neizvjesnosti i čekanja utakmice godine su istekli cijela sezona momaka sa Škvera staje u današnji okršaj.

Vaterpolisti Jadran Carina (18.30h) protiv mađarskog OSC-a u Budimpešti čuvaju “plus jedan” (11:10) iz Igala i jure plasman u finale Evrokupa.

“Čeka nas velika utakmica, ali nismo pod imperativom. Kod igrača se vidi velika vjera, žive za ovo i motivisani su maksi malno”, poručio je iz Budimpešte trener crnogorskog prvaka Vladimir Gojković.

Zbog bure koja je za vikend odnijela krov sa bazena u Igalu Novljani su morali da se snalaze, pa su se za veliki meč spremali u Nikšiću.

“Imali smo odlične uslove u Nikšiću i što se tiče bazena, ali i hotela”, istakao je Gojković.

Sta vam je pokazao prvi meč protiv mađarskog tima čiju kapicu nose naši Draško Brguljan i Aleksa Ukropina.

“Sad ih bolje poznajemo, ali znaju i oni nas. Imaju veliki individualni kvalitet i moramo sto odsto biti fokusirani od prvog minuta”, istakao je Gojković. “OSC ima jaku klupu, rotaciju, pokriven je na svim pozicijama, a biće jači ako i Ukropina bude igrao”.

Koliko će biti teže u gostima?

“Vjerujem da imamo kapacitet i za gostovanja, ali u gostima niko ne pliva onako kako pliva na svom bazenu. Svaki domaćin se kod kuće bolje osjeća. Ali, vjerujem da imamo snage da ponovimo dio igre iz Herceg Novog bilo bi dobro da u početku utakmicu držimo pod kontrolom”, jasan je Gojković.

Može li Jadran do drugog finala iz trećeg polufinala koje igra u evropskim takmičenjima? Prije 15 godina je nastupio u meču za krunu Lige šampiona, a prije dvije sezone zastao je upravo u polufinalu Evrokupa protiv FTC-a.

“Vjerujemo da možemo da prođemo dalje. Igrači su svaki dan su davali maksimum. Ono što je do njih su uradili”, zaključio je Gojković.

Podsjetimo još jednom na snagu OSC-a pošto kapicu ovog tima nose sjajni Mađari Kristijan Manherc, Balaš Harai, Balaš Erdelj, kao i majstori iz Srbije Sava Ranđelović, Branislav Mitrović i Nemanja Ubović. Naravno, uz naše Brguljana i Ukropinu.

Send this to a friend