Vaterpolo

Žive za ovakve utakmice

Jadran Carine u srijedu igra prvi meč polufinala Evrokupa stiže moćni OSC, mađarski velikan, sa novim trenerom i iz dobrih serija.

Do skoro je ovaj tim bio bez poraza, a do prije neki dan i na pripremama u Atini kod Olimpijakosa. Prvog favorita za trofej Evrokupa žrijeb je spojio sa našim šampionom, koji na obje utakmice gleda kao na utakmice sezone.

Znaju kako

Novljani su, inače, u 2019. ušli sa dva startna trijumfa (POSK i Primorac), ali nijesu u potpunosti bili zadovoljni igrom.

“Osvojili smo šest bodova, stoje najvažnije, a mislim da igra nije bila dobra, iz opravdanih razloga. Ušli smo u meč iz punih treninga i priprema za utakmicu u srijedu, najhitniju u ovoj sezoni. Rekao bih čak da je finale prije finala Evrokup takmičenja. Vidjećemo šta će biti. Priželjkujem naše najbolje izdanje” kazao je Vladan Spaić, centra Jadrana.

Stručni štab je analizirao narednogprotivnika. Nekih specijalnih iznenađenja ne bi trebalo da bude.

“Do detalja nam je trener sve ispričao i pokazao. Ali, opet, gledamo više sebe. Znamo da treba dabudemo u top izdanju i da pružimo više nego što možemo, kako bi došli do pobjede u prvom meču. Istinaje da su favoriti na papiru, ali nećemo se predati tek tako i moraće da se potrude da nas prođu”.

Mladi centar vidi šansu da pehar Evrokupa donesu kući, ali samo uz maksimalan doprinos u dvomeču iz snova.

“Svih ovih godina imali smo dosta šansi u velikim takmičenjima, nijesmo ih iskoristili, uvijek bi se nešto desilo. Vjerujem da bi moglo sada da nam se vrati. Radimo j ako i vjerujem da možemo, u najmanju ruku, da im pariramo, i da će biti neizvjesno. Duži period razmišljam o ovom meču, znao sam da će se kad tad desiti. I tada i sada vjerujem da naša generacija može nešto što do sada niko nije uspio, a to je da donese kući evropski trofej”.

Mađarski tim godinama sa desne strane predvodi crnogorski reprezentativac Draško Brguljan, za Spaića najbolji igrač.

“Biće teško. Haraj na dva metra je dugi niz godina u mađarskoj reprezentaciji i igra na vrhunskom nivou. Desno je naš Draško, glavni igrač ekipe, tu su još Sava Ranđelović i ostali domaći reprezentativci. Pokriveni su kvalitetno na svim pozicijama. Iskusniji od nas mlađih i poletnijih. I maksimalno spremnih. Smatram da je olakšavajuća okolnost što prvi meč igramo kod kuće, jer će se dosta toga rij ešiti u Igalu. Priželjkujem dobar rezultat koji nas može ostaviti u igri za finale. O revanšu ćemo kasnije pričati”.

Sitnije povrede ne utiču na optimizam.

“Ovakve utakmice se ne igraju svaki dan. Treba vjerovati. Mnoge slabije ekipe pobjeđivale jače. Sve je moguće. Mislim da imamo šanse”, poručio je Spaić.

Send this to a friend