Vaterpolo

Zlatna ljevica iz Malage završava karijeru

Vrelo ljeto 2008, za nas u Crnoj Gori poseban datum 13. jul. Dok je još i samo pojavljivanje imena naše zemlje na velikim takmičenjima bio veliki događaj, vaterpolisti su se borili za prvo zlato na Evropskom prvenstvu u Malagi protiv Srbije.

Želja je bila ogromna, ali Denis Šefik se činio nesavladivim. Srbija je vodila 4:2, a kada su “ajkule” konačno uhvatile ritam “sijevnula” je ljevica Damjana Danilovića, 5:4 za Crnu Goru put ka istorijskom zlatu bio je trasiran.

Momak iz Kotora tada je iz sjenke (umjesto kapitena Veljka Uskokovića) uskočio u veliko finale, a danas će posljednji put u karijeri uskočiti u bazen. U drugom meču finala plej-ofa koji će njegova Budva odigrati protiv Jadrana.

“Sigurno da mi je taj trenutak kada smo se popeli na evropski tron u Malagi najljepši u karijeri”, poručio je Danilović za Dnevne novine. “Utakmica, moj gol u finalu za vodstvo, navijanje naših navijača, postolje, slavlje, doček u Crnoj Gori… Nešto što se ne zaboravlja”.

A da li Damjan Danilović za nečim žali na kraju karijere?

“Nakon svega žalim samo što nisam odigrao Olimpijske igre”.

Kada je u pitanju klupska karijera Danilović će se pamtiti kao jedan od rijetkih igrača koji su nosili kapicu sva tri naša najveća kluba. Uz to, imao je i dosta internacionalnog iskustva.

“Svaki klub je na svoj način doprinio mnogo mojoj karijeri. Od Primorca mog matičnog kluba, preko Jadrana i Budve do posljednjeg inostranog angažmana prošao sam veliki put u sportskoj karijeri”, prisjetio se Damjan. “Sada sa 37 godina života i 28 bavljenja vrhunskim sportom prirodno okrećem drugu sportsku stranicu, a to je trenerski posao”.

I prije kraja karijere Damjan je krenuo u rad sa mladim talentima, pa je logično pitanje kako vidi budućnost crnogorskog vaterpola.

“Nije prvi put da naš vaterpolo porazi turbulentan period. Činjenica je da su Primorac i Kataro bili više od dvije godine bez bazena, da je Jadran bio prinuđen da finale Evrokupa ne odigra na svom bazenu, a tu su i finansijske nedaće u kojima se naši klubovi nalaze” istakao je Danilović.

Ipak…

“Drago mi je da su naši proslavljeni reprezentativci već uključeni u rad sa mladim repezentacijama i da su sigurno vjetar u leda mladima i da će uz veliki rad doći i rezultati koji su ne tako davno ostvareni”, jasan je Danilović.

Šta dalje?

“Sigurno da ću ostati u vaterpolu. I ovog ljeta (22-28. jul i 5-11. avgust) Vjekoslav Pasković i ja organizujemo ‘Montenegro Waterpolo Camp’ za djevojčice i dječake od 9 do 15 godina u Tivtu. Poslije toga ću se malo odmoriti i naći angažman u radu sa mlađim kate gorijama” zaključila je zlatna ljevica iz Malage.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Šteta što ti je posljednja utakmica protiv Jadrana pa ti ne mogu poželjet pobjedu ali eto jedan go da daš ti mogu poželjet. I hvala za sve, a za Malagu najviše.

zvizdan
Gost
zvizdan

srecno majstore

Send this to a friend