Vaterpolo

Zlatna ljevica iz Malage završava karijeru

Vrelo ljeto 2008, za nas u Crnoj Gori poseban datum 13. jul. Dok je još i samo pojavljivanje imena naše zemlje na velikim takmičenjima bio veliki događaj, vaterpolisti su se borili za prvo zlato na Evropskom prvenstvu u Malagi protiv Srbije.

Želja je bila ogromna, ali Denis Šefik se činio nesavladivim. Srbija je vodila 4:2, a kada su “ajkule” konačno uhvatile ritam “sijevnula” je ljevica Damjana Danilovića, 5:4 za Crnu Goru put ka istorijskom zlatu bio je trasiran.

Momak iz Kotora tada je iz sjenke (umjesto kapitena Veljka Uskokovića) uskočio u veliko finale, a danas će posljednji put u karijeri uskočiti u bazen. U drugom meču finala plej-ofa koji će njegova Budva odigrati protiv Jadrana.

“Sigurno da mi je taj trenutak kada smo se popeli na evropski tron u Malagi najljepši u karijeri”, poručio je Danilović za Dnevne novine. “Utakmica, moj gol u finalu za vodstvo, navijanje naših navijača, postolje, slavlje, doček u Crnoj Gori… Nešto što se ne zaboravlja”.

A da li Damjan Danilović za nečim žali na kraju karijere?

“Nakon svega žalim samo što nisam odigrao Olimpijske igre”.

Kada je u pitanju klupska karijera Danilović će se pamtiti kao jedan od rijetkih igrača koji su nosili kapicu sva tri naša najveća kluba. Uz to, imao je i dosta internacionalnog iskustva.

“Svaki klub je na svoj način doprinio mnogo mojoj karijeri. Od Primorca mog matičnog kluba, preko Jadrana i Budve do posljednjeg inostranog angažmana prošao sam veliki put u sportskoj karijeri”, prisjetio se Damjan. “Sada sa 37 godina života i 28 bavljenja vrhunskim sportom prirodno okrećem drugu sportsku stranicu, a to je trenerski posao”.

I prije kraja karijere Damjan je krenuo u rad sa mladim talentima, pa je logično pitanje kako vidi budućnost crnogorskog vaterpola.

“Nije prvi put da naš vaterpolo porazi turbulentan period. Činjenica je da su Primorac i Kataro bili više od dvije godine bez bazena, da je Jadran bio prinuđen da finale Evrokupa ne odigra na svom bazenu, a tu su i finansijske nedaće u kojima se naši klubovi nalaze” istakao je Danilović.

Ipak…

“Drago mi je da su naši proslavljeni reprezentativci već uključeni u rad sa mladim repezentacijama i da su sigurno vjetar u leda mladima i da će uz veliki rad doći i rezultati koji su ne tako davno ostvareni”, jasan je Danilović.

Šta dalje?

“Sigurno da ću ostati u vaterpolu. I ovog ljeta (22-28. jul i 5-11. avgust) Vjekoslav Pasković i ja organizujemo ‘Montenegro Waterpolo Camp’ za djevojčice i dječake od 9 do 15 godina u Tivtu. Poslije toga ću se malo odmoriti i naći angažman u radu sa mlađim kate gorijama” zaključila je zlatna ljevica iz Malage.

2 Komentara na "Zlatna ljevica iz Malage završava karijeru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend