Vaterpolo

Zna se favorit

Borba za šampionski vaterpolo trofej kreće danas iz Igala, sastaju se Jadran Carine i Budva, peti put zaredom. Favorit je Jadran, Budva vidi šansu, ali…

Novljani su kao prvi cilj još spočetka sezone postavili odbranu trofej a, a od obnove nezavisnosti, tim koji vodi trener Vladimir Gojković, sedam puta je bio prvak Crne Gore. Za odbranu domaćeg trofeja potrebne su tri pobjede. Budvani priželjkuju sličan odnos iz polufinalne serije protiv Primorca koju su riješili sa2:0 u pobjedama. Upravo pred početak polufinalnih okršaja došlo je do promjene trenera, Drago Pejaković je zamijenio Vida Lompara. Stručnjak iz Kotora nije uspio sa Budvanima da zadrži A1 status u Regionalnoj ligi. U baražu je Sabac bio uspješniji.

Jadran se pita

“Sve ono što je bilo do sada treba zaboraviti. Dolazi završnica sezone, najvažniji dio, zato se moramo okrenuti ovome što nas čeka. Favoriti smo, što smo pokazali tokom sezone, ali ranije rezultate ne treba da uzimamo kao neki parametar, jer kada neko dođe do finala spreman je da da sve od sebe i pruži maksimum. Mislim da imamo kvalitet da odbranimo titulu, što je cilj od starta sezone. Vjerujem da ćemo u finalnu seriju ući na pravi način”, kazao je Gojković.

Prvi stručnjak Jadrana poštuje protivnika, ali smatra da se njegov tim pita.

“Uz poštovanje rivala vjerujem da se mi pitamo i ako budemo na nivou na kojem mislim da možemo dabudemo, vjerujem da ćemo biti u prednosti.

Novljani u finalnu seriju ulaze nakon dva poraza od Egera nedavno u Ligi šampiona i polufinalu završnog turnira Regionalne lige od Mladosti. Umor je uglavnom uticao na nešto slabija izdanja ekipe koja još uvijek ne odustaje od završnog turnira Lige šampiona.

“Vraćamo se režimu utakmica srijeda subota, a zbog čega smo, vjerovatno, ušli u problem sa povredama. Veliki broj utakmica smo odigrali, veći dio od toga jebio neizvjestan, a mali broj gdje smo mogli da kažemo da ćemo unaprijed da pobijedimo. Morali smo da dajemo sve od sebe i to nas je koštalo. U jednu ruku donijelo napredak igrača, ali i rizik”,  napomenuo je Gojković.

Budva se nada

Nekada klupske kolege, danas rivali pored bazena trener Budvana Drago Pejaković izuzetno cijeni sistem do kojeg drži Gojković, ali se nada neizvjesnijoj finalnoj seriji

“Praktično svake godine Jadran ulazi u seriju kao favorit, zasluženo. Smatram daje Budva plasmanom u finale napravile veliki uspjeh. Moraćemo da damo sve od sebe kako bi bili protivnik na nivou. Prije svega da se potrudimo da utakmice koje slijede budu zanimljivije u odnosu na one iz ranijih sezona”.

Pejaković je pred polufinalnu seriju sa Primorcem preuzeo brigu o prvom timu. Nije imao problema oko adaptacije.

“Uvijek sam bio uz prvi tim i pratio rad. Posljednjih nekoliko mjeseci bio sam uz stručni štab. Igrače dobro poznajem, neki moj trenerski staž za njih je vezan, zato nije bilo potrebe za dodatnim upoznavanjem. Kolega prije mene je radio kvalitetno, ali sticajem novih okolnosti, rezultatjebiokakavje bio. Možda je sama ta promjena izazvala neku reakciju. Siguran sam da će nam biti teško u finalu ponoviti nivo igre iz mečeva sa Primorcem”, istakao je Pejaković, koji je sa Upravom dogovorio saradnju do kraja sezone, nakon čega će razgovarati o eventualnom produžetku ugovora. Vicešampion Crne Gore u prvi meč ulazi oslabljen.

“Nijesmo kompletni. Faliće Mitrović zbog povreda lakta i Raškovć zbog obaveza oko škole”.

Send this to a friend