Bliski Istok

Ajlanova smrt – božja poruka: Sirija plače, Zapad laže

Zapadne zemlje nijesu uradile ništa da bi riješile sirijsku krizu, već su nastavile da forsiraju “lažne govorancije”, dok situacija u Siriji ostaje nepromijenjena.

To je za Raša tudej rekla tetka Ajlana Kurdija, trogodišnjeg dječaka koji je postao simbol izbjegličke krize, pošto je stradao na putu na grčkom ostrvu Kos iz Turske.

“Smrt mog nećaka je postao poziv za buđenje svijeta, božja poruka… On nam je rekao da je dosta svega. Sirijski narod pati godinama, Sirija plače za pomoć, a niko to u svijetu ne čuje. Ni mediji nijesu bili zainteresovani za to, sve dok nije snimljena fotografija mog mrtvog nećaka na obali u Bodrumu“, navela je Tima Kurdi.

Životna priča nesrećnog Ajlana je “ubrzala“ usvajanje politike “otvorenih vrata“ i zapadne države su počele da primaju izbjeglice.

“Nekoliko mjeseci kasnije svi su zaboravili na tu sliku i vratili se svojim svakodnevnim poslovima, a patnja ljudi u Siriji je nastavljena. Zapad ne samo da nije učinio ništa da se rat okonča, već je nastavio sa namjerom promjene politike u Siriji, što je situaciju učinilo još gorom. Zapad finansira takozvanu umjerenu opoziciju i to samo produžava patnju sirijskog naroda. Nema umjerene opozicije… To oružje uvijek završi u rukama moćnijih grupa, al Nusra fronta ili Islamske države“, navela je Kurdi.

Prema njenim riječima, vojno rješavanje sirijske krize nije opcija i nikada neće uspijeti.

“Niti sam za Asada niti za opoziciju, a izvještaji zapadnih medija o Siriji nemaju nikakvog smisla. Postoji mnogo više od sirijske i ruske vojske, postoje pobunjenici koji i dalje ratuju i koji ubijaju moj narod. Niko na zapadu ne govori o silovanjima koje čine pobunjenici, a te priče su užasne“, istakla je Kurdi.

Ona ističe i da je prije rata Sirija bila mirna i bezbjedna zemlja, kao i da je ogromna većina živjela u slozi, i suniti i šiiti i druzi i alaviti i hrišćani.

Send this to a friend