Evropa

Tramp u Rusiji dobija ulicu?

Tramp i Putin

Ako neki u Americi nijesu oduševljeni novim predsjednikom, u Rusiji izgleda jesu. Čak, toliko da su stanovnici grada Rjazanja spremni da po Donaldu Trampu nazovu i jednu ulicu.

Inicijativu da Tramp dobije svoju ulicu u Rjazanju već je potpisalo 300 ljudi, objasnio je CNN-u inicijator akcije Sergej Bizjukin. Ako plan bude realizovan, ulica koje trenutno nosi naziv “Bezbožnička”, trebalo bi da bude preimenovana u ulicu Donalda Trampa.

Trenutni naziv ulice zaostavština je iz komunističkog doba kada se religija odbijala. Ideja da se taj naziv promijeni i to na način na koji je to Bizjukin predložio mnogima je u početku djelovala smiješno.

“Neki su potpisali peticiju jer im je djelovalo kao šala, drugi su to uradili zato što žele normalizaciju odnosa između Rusije i SAD, a nekima se jednostavno ne sviđa aktuelni naziv”, rekao je Bizjukin.

Sam inicijator nada se poboljšanju odnosa SAD i Rusije i vjeruje da će administracija Donalda Trampa ojačati veze sa Moskvom, prvenstveno zbog dobrih ličnih odnosa dva predsjednika.

“Oni imaju dobre odnose. Vladimir Vladimirovič Putin poštuje Donalda Trampa na isti način na koji on poštuje njega. Tramp je pozitivan, dobar. Sviđa mi se. Mislim da će biti prijatelji i da će sve biti u redu. On ne želi rat, on želi da sklapa prijateljstva. Šta je loše u tome?”, rekao je Bizjukin CNN-u.

Bizjukin je pozajmio slogan Trampove kampanje i prilagodio ga svojoj akciji – “Učinimo Rjazanj ponovo velikim”.

Ipak, njegova inicijativa nema velike šanse za uspjeh, jer lokalni popisi ne dozvoljavaju da ulice nose naziv osoba koje su i još uvijek žive.

Send this to a friend