Evropa

Ajfelova kula zatvorena usred sezone zbog redova za karte

Ajfelova kula, jedan od simbola Pariza koji godišnje posjeti više od šest miliona ljudi, zatvorena je danas popodne zbog sukoba uprave i zaposlenih koji se žale na “monstruozne redove”.

Ulaz u kulu je zatvoren u 16 sati što je i navedeno na jednom panou. Posjetioci koji su već biti u kuli mogli su da ostanu, i nije bilo evakuacije.

Prema navodima uprave, Ajfelova kula je zatvorena poslije prekida pregovora sa sindikatima, pa su brojni turisti zbog toga ostali razočarani.

Društvo za upravljanje Ajfelovom kulom nije navelo kada bi ta turistička atrakcija mogla ponovo da bude otvorena, a iz sindikata CTG je najavljeno da će pregovori sa upravom biti nastavljeni.

Spor je fokusiran na projekat reorganizacije prodaje karata.

Dva sindikata pozvala su na štrajk zahtevajući bolje uslove za prijem turista. Zaposleni predlažu ulaz u Ajfelovu kulu na dva mjesta umjesto jednog jer turisti ponekad na ulazak čekaju i do tri sata.

Sindikati takođe predlažu da jedan red bude za turiste koji su unaprijed kupili karte, kao i povećanje broja zaposlenih za organizovanje redova.

Uprava je do sada navodila da su čekanja minimalna i da je pojačano osoblje koje rukovodi prijemom turista.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend