Evropa

Borelj: EU mora da se ujedini

Đuzep Borelj

Šef diplomatije Evropske unije Đuzep Borelj pozvao je zemlje članice Unije da poboljšaju međusobno jedinstvo i razvijaju partnerske odnose.

Borelj je, dolazeći na sastanak Savjeta ministra spoljnih poslova, prvi sastanak Savjeta EU kome predsjedava, izjavio da je, umjesto da drži duge govore, napisao pismo šefovima diplomatija i ministrima odbrana zemlja članica EU.

“Objasnio sam glavne ciljeve i metodologiju rada kako bi smo poboljšali jedinstvo i razvili partnerstvo, jer sami ne možemo da rješavamo mnoge probleme, od klimatskih promjena do migracija”, kaže Borelj.

Borelj je na mjesto šefa diplomatije EU stupio 1. decembra, kada je od Federike Mogerini preuzeo i predsjedavanje Savjetom EU.

Šefovi diplomatije EU na prvom sastanku pod predsjedavanjem Borelja razgovaraju o situaciji u Libiji i Boliviji, nuklearnom sporazumu sa Iranom, odnosima EU i Afrike i ljudskim pravima.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
expert123expert123Haha
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Francuzi su medjusobno vodili vjerske ratove . u 16 vijeku u krvavoj bartolomejskoj noci Francuzi katolici su za jednu noc ubili 50 hiljada Francuza hugenota odnosno protestanata. Azgleda da oni nisu bas takva nevinasca kako se na prvi pogled cini. Oni su dosta kapriciozni i zele da namecu svoju volju svima ostalima.

expert123
Gost
expert123

Francuzi su bili uvijek kocnicari i mogu postati grobari EU ako se ne zaustave u tim pokusajima. To je nacija koja voli mnogo da pametuje i gleda samosvoje interese. Kao da Rusi imaju veliki uticaj na Makrona tako se on ponasa i nastupa. Ima mnogo drugih jaKIH I DEMOKLRATSKIH Zemalja i bez Francuske . Dakle treba Francuskoj postaviti nrku vrstu… Više »

Haha
Gost
Haha

Da je srece u EU bi bile i belgija austrija i crna gora

Send this to a friend