Evropa

Bos najmoćnije italijanske mafijaške grupe uhapšen u katedrali u Đenovi

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije

Jedan od bosova italijanske mafije Paskvale Bonavota uhapšen je u katedrali u Đenovi na sjeveru Italije, javlja BBC.

Policija je saopštila da Bonavota (49) predvodi zloglasnu mafiju Ndrangetu, a za njim je tragala od 2018. godine kada je izdala nalog za hapšenje zbog ubistva i organizovanog kriminala, navodi BBC.

Ndrangeta je najmoćnija mafijaška porodica Italije, koja sada kontroliše oko 80 odsto evropske trgovine kokainom. Bazira se na porodičnim klanovima ili „ndrinama“, koji tradicionalno kontrolišu planinska sela u Kalabriji.

Bonavota, koga je list „La stampa“ opisao kao „bejbi bos“, bio je u gradskoj katedrali u trenutku hapšenja i nosio je lažne isprave.

On je jedan od optuženih u aktuelnom „maksi-suđenju“ u kome se više od 300 ljudi suočava sa optužbama u vezi sa organizovanim kriminalom.

Bonavota se opisuje kao lider „koji je donosio najvažnije odluke“ zajedno sa drugim bosovima Ndrangete i vodio računa o interesima grupe u regionu Rima, kockarskim sektorima i trgovini drogom, javlja AFP.

Njegovo hapšenje uslijedilo je tri mjeseca nakon što je policija uhapsila mafijaškog bosa sa Sicilije Mateu Mesinu Denara u januaru, poslije 30 godina u bjekstvu.

Koza nostra sa Sicilije i Kamora iz Napulja poznatije su u svijetu, ali su oslabljene akcijama policije. Kao rezultat toga, Ndrangeta se izdigla na njihovo mjesto i sada je najmoćnija mafijaška grupa u Italiji, sa centrima širom svijeta, od Južne Amerike do Australije i godišnjim prihodima od oko 60 milijardi dolara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Pa naravno u katedrali ne no ce u biblioteci. Tako se i ovi nasi kriju pod skute srpskih popova

Kotor 5
Gost
Kotor 5

🤔 U Italiji policija može hapsit po crkvama a ne kao kod nas, znači “Temeljni ugovor” nije kvalitetno urađen.

Horseman
Gost
Horseman

Brani svetinje.

Sembegar
Gost
Sembegar

U mantije može da se sakrije masu droge 🙂

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dje ce kriminaci bez po crkva i s popovima !! Veliki su to vjernici !!

Send this to a friend