Evropa

Češki ministar zdravlja podnio ostavku zbog epidemije

Vojteh, foto: Facebook

Češki ministar zdravlja Adam Vojteh objavio je danas da je podnio ostavku nakon kritika kako se ta zemlja nosi sa pandemijom COVID-19, javlja agencija Rojters.

Češka je protekle nedjelje imala rekordan broj novozaraženih slučajeva, koji su prešli 3.000 u 24 sata, a Ministarstvo zdravlja je 21. septembra saopštilo da je dnevni broj zaraženih virusom korona dan ranije bio 985, što predstavlja smanjenje broja novih slučajeva treći dan zaredom.

Premijer Andrej Babiš zahvalio se Vojtehu na njegovom radu u poruci na svom Twitter nalogu, gdje je napisao da bi Vojteh ostao upamćen kao najbolji ministar zdravlja u zemlji, da nije morao svu energiju da troši u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom.

Češka je druga zemlja u EU po porastu broja novih slučajeva, odmah iza Španije. Vlasti su prije ljeta ukinule gotovo sve mjere preduzete tokom prvog talasa pandemije, podsjeća agencija Rojters.

Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, Česi su u proteklih 14 dana imali 193 slučaja na 100.000 ljudi.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
WWG1WGA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Negdje je Twitter dovoljan, kod nas i preko policije pa cak i privatnog obezbedjenja ovaj hoce pa hoce fotelju da nosi kuci

Send this to a friend