Evropa

Đaci u Rusiji će učiti da sastave Kalašnjikov

Foto: Tanjug/AP

Škole u Rusiji počeće da svoje đake uče kako da sastave pušku AK-47, poznatu kao Kalašnjikov.

To će da bude novina u školama koja će da bude uvedena u čast stogodišnjice rođenja Mihaila Kalašnjikova, čuvenog izumitelja ovog oružja.

Rusko Ministarstvo obrazovanja objavilo je niz metodoloških uputstava koji su zapravo lekcija o AK-47. Kako navodi, časovi će “podsticati patriotizam, pomoći školarcima da formiraju ruski identitet i da omoguće da razumiju vrijednost odbrane domovine”.

Nastava može da ima različite formate, zavisno od resursa škole, navodi se u priručniku. To uključuje sve, od čitanja knjiga koje je napisao Kalašnjikov do upoređivanja njegovih poznatih pušaka sa američkim oružjem, poput M-16.

U nekim školama učenici će takođe da uče kako na brzinu da sastave i rastave rusku jurišnu pušku, prenosi “Telegraf.rs”.

Učenici posljednja dva razreda će takođe i da vode raspravu o Kalašnjikovovom pismu poglavaru Ruske pravoslavne crkve 2012. godine u kom je izrazio žaljenje rekavši da se “plaši da bude okrivljen za smrt svih onih ubijenih iz AK-47”.

Kalašnjikov je umro 2013. godine u svojoj 94. godini i u Rusiji ga smatraju nacionalnim herojem. Napunio bi 100 godina 10. novembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Matematičar
Gost
Matematičar

Rasklapali smo je i mi na časovima odbrane i zaštite pa šta

(18)➕
Gost
(18)➕

Demokratija, demokratija, demokratija … Mozak otvoriše nama balkancima sa tom frazom, a evo svi gori nego balkanci.
Populizam, snobizam, zatucanost širom globusa.
Mi smo bar nesretni konstantno.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ovi su bolesnici.

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Jes. 99 su nam pobili onu djecu u mestu Murino.

Send this to a friend