Evropa

Djevojčica nakon 24 sata spašena ispod ruševina u Turskoj

Pripadnici turskih spasilačkih ekipa su 24 sata nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tursku istočnu provinciju Elazig, ispod ruševina spasili dvoipogodišnju djevojčicu

Spasilačke ekipe su u jednom momentu čuli glas koji je dolazio ispod ruševina srušene zgrade u četvrti Mustafa Paša. Ubrzo su uspostavili kontakt sa ženskom osobom koja im je kazala da se s njom ispod ruševina nalazi i dijete, javlja Anadolija.

Žena je uplakanim glasom dozivala u pomoć, govoreći kako više ne mogu izdržati ispod ruševina.

Spasilačke ekipe su potom uložile ogromne napore te na kraju iskopali tunel i uspjeli doći do mjesta gdje su se nalazili i djevojčicu izvući na sigurno i prebaciti u bolnicu. Pripadnici spasilačke čine sve napore kako bi spasili i majku.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) je saopštila da je broj poginulih u zemljotresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29. Nakon snažnog zemljotresa ljekarima se za pomoć obratilo 1.466 osoba.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpjele ogromnu, a 409 manju štetu.

U centralnim djelovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživjelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Mirjana A.R.BaaaarSanja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Aooo… greote od te žene… kako samo djevojčicu izvukli, a “čine sve napore kako bi spasili i majku”… je li moguće da je ta nesrećna žena morala ostati u ruševini? Užas! Bog joj u pomoć bio da je što prije evakuišu.

Baaaar
Gost
Baaaar

Tuga….

Sanja
Gost
Sanja

Bravo mala 👊💗

Send this to a friend