Evropa

Doživotna robija Njemcu koji je kolegama u hranu i piće godinama sipao otrov

Njemac koji je kolegama na poslu zatrovao sendviče i piće, zbog čega je jedan od njih praktično u vegetativnom stanju, osuđen je na doživotnu robiju zbog pokušaja ubistva.

Klaus O. (57), koji je radio u kompaniji u gradu Šlos Holte-Štukenbrok (Schloss Holte-Stukenbrock), razotkriven je nakon što je jedan kolega pronašao bijeli prah na svojim sendvičima. Radnici su nakon toga postavili nadzorne kamere, zahvaljujući kojima je Klaus O. uhvaćen na djelu.

Na snimku se vidi kako on svojim kolegama otvara torbe i tašne i u sendviče koje su ponijeli sipa prašak prije nego sve vrati na svoje mjesto.

Policija je u kući Klausa O. pronašla različite hemikalije, uključujući olovo-acetat, kadmijum, olovo i živu, prenosi DPA.

Sudija u gradu Bilefeldu rekao je da mu i dalje nije jasan motiv Klausa O. da truje hranu i piće svojim kolegama u periodu od 2015. do 2018. godine.

Kod dvojice kolega je usljed trovanja došlo do teškog oštećenja bubrega, dok je treći u vegetativnom stanju i o njemu se brinu roditelji.

Sudija Georg Cimerman rekao je da su u kući Klausa O. pronašli materijal opasniji od onog koji je korišten u Drugom svjetskom ratu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
R. Srpska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Poganog li čovjeka.

Send this to a friend