Evropa

Dozvolite bebi Trampu da leti

Džinovski balon s likom američkog predsjednika Donalda Trampa kao ljutite bebe lebdeće iznad Londona tokom njegove zvanične posjete Britaniji, predviđene za 13. jul.

Uprava londonskog regiona odobrila je danas zahtjev da se dozvoli postavljanje narandžastog balona, visokog šest metara, u blizini zgrade britanskog parlamenta, nakon što je uložena peticija pod nazivom “Dozvolite bebi Trampu da leti”, a koja je sakupila više od 10.000 potpisa, prenosi “Skaj njuz”.

Londonske vlasti prvobitno nisu odobrile let balona – u obliku Trampa kao bebe sa pelenama, frizurom i “pametnim” telefonom – navodi portal Politiko u svom evropskom izdanju.

Međutim, Leo Mari, lider grupe koja stoji iza ideje o balonu i peticije, rekao je da je grad zbog broja potpisa peticije, očigledno, “ponovo otkrio svoj smisao za humor”.

Portparol gradonačelnika Londona, Sadika Kana, rekao je da je grad izdao dozvolu da balon bude postavljen u vrtu parlamenta, s tim da sve vrijeme bude vezan, ali da može da lebdi samo tokom dva sata, i to ne iznad 30 metara od zemlje.

“Gradonačelnik podržava pravo na miran protest i razumije da to može da poprimi mnoge drugačije oblike”, rekao je Kanov portparol.

Dok balon bude lebdio, predviđeno je da bude održana i protestna šetnja u centru Londona, a aktivistička grupa koja je osmislila balon izrazila je nadu da će “bebu Trampa povesti na put oko svijeta”.

1 Komentar na "Dozvolite bebi Trampu da leti"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend