Evropa

Džonson odbio da pogleda fotografiju dječaka koji spava na podu u bolnici

Foto: Twitter

Britanski premijer Boris Džonson našao se na udaru kritika zbog odgovora kada mu je prikazana fotografija bolesnog djeteta koje leži na podu u bolnici uoči izbora 12. decembra. Kada mu je novinar pokazao tu fotografiju, Džonson mu je uzeo telefon i stavio ga u džep.

Tokom intervjua, novinar Aj-Ti-Vija ITV više puta je pokušao da Džonsonu na telefonu pokaže fotografiju četvorogodišnjeg dječaka koji leži na gomili kaputa u bolnici, a koji je prikazan na naslovnoj stranici dnevnika Miror, koji podržava laburiste, prenio je Rojters.

List navodi da je dječak za koga se sumnjalo da ima upalu pluća morao da bude liječen na podu jer nije bilo kreveta.

Džonson je u početku izbjegavao da pogleda u telefon i umjesto toga je iznosio investicione planove za Nacionalnu zdravstvenu službu NHS i, takođe, rekao da nije imao šansu da vidi fotografiju.

Novinar je rekao da je Džonson potom uzeo njegov telefon i ubacio ga u džep.

Kada ga je ponovo pitao za fotografiju, Džonson je izvadio telefon, pogledao ga i rekao: “To je užasna, užasna fotografija”.

Rekao je da se izvinjava porodici i svima onima koji imaju užasna iskustva u NHS-u, ali da je ono što rade podrška NHS-u.

“Sve u svemu, mislim da pacijenati u NHS-u imaju mnogo, mnogo bolje iskustvo od ovog jadnog djeteta”, dodao je prije nego što je rekao: “Žao mi je što sam vam uzeo telefon”.

Opozicione stranke brzo su podijelile snimke na društvenim mrežama, rekavši da to pokazuje da se Džonson ne brine za pacijente.

Politička urednica Bi-Bi-Sija Laura Kunsberg napisala je na Tviteru da je ministar za zdravlje Met Henkok poslat u bolnicu u Lidsu gdje je fotografisan dječak.

Dočekala ga je grupa laburističkih aktivista koji su protestovali, a jedan od njih je, kako se navodi, udario njegovog savjetnika.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Basketaš 3 x3NalpeIme
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Bezdušni englezi svo zlo po evropi i šire potiče od njih

Ime
Gost
Ime

Kako je arogantan ovaj njihov pm , dok nas Vucko , gospodin covjek u istoj situaciji je odreagovao potpuno profesionalno , na napade na njega. Naravno Vucko je covjek koji ce da pomogne ovom regionu da izadje iz rupe u kojoj se nalazio decenijama. Vucicu srbine !

Nalpe
Gost
Nalpe

Da nisi državu pobrkao? Da se vratiš na fabrička podešavanja malo?

Send this to a friend