Evropa

Džonson traži najmanje 14 godina zatvora za teroriste

Boris Džonson

Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da želi da se uvede minimalna kazna od 14 godina za terorističke prestupe, poslije napada nožem u Londonu u kome je ubijeno dvoje ljudi, a koji je izveo osuđenik za terorizam pušten na uslovnu slobodu.

<<<Napadač sa Londonskog mosta bio optužen za terorizam<<<

Grupa islamska država preuzela je odgovornost za taj napad koji je sproveo 28-godišnji Britanac Usman Kan, koji je 2012. osuđen za terorističke prestupe i prema automatskoj proceduri pušten na uslovnu slobodu šest godina kasnije.

“Taj sistem mora da se prekine, ponavljam, mora da stane”, rekao je Džonson koji je usred izborne kampanje za prijevremene izbore 12. decembra, “za svaki teroristički i ekstremistički prestup presuda koju je izrekao sudija mora da bude do kraja ispunjena, svaki taj kriminalac treba da odleži svaki dan svog zatvora bez izuzetka”.

On je rekao da ukoliko je neko osuđen za težak teroristički prestup, kazna zatvora treba da bude minimum 14 godina, a da neki ne bi trebalo nikad da izađu.

“Te jednostavne izmjene u skladu sa onim što govorim od kad sam postao premijer spriječile bi ovaj napad”, ocijenio je Džonson koji je došao na čelo vlade u julu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Narcis ZgubidanMargarin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ko ovome Beni Hilu dade vlast samo se pitam?

Margarin
Gost
Margarin

U sve se mješa.

Send this to a friend