Evropa

Eksplozija u Bolonji odnijela dva života, više osoba povrijeđeno

Foto: EPA

Kamion koji je prevozio zapaljiv materijal eksplodirao je na putu na periferiji italijanskog grada Bolonje, a mediji prenose da su dvije osobe izgubile život.

Kako javlja “Korijere dela Sera”, dvije osobe su poginule, a najmanje 60 osoba je povrijeđeno, dok je 14 zadobilo teže povrede.

Ansa izvještava da je eksploziju najvjerovatnije izazvao sudar tog kamiona i nekoliko automobila.

Vatrogasci su saopštili da je eksplodirala cisterna, a dodaju kako su njihovi timovi na terenu i pokušavaju da obuzdaju požar. “Korijere dela Sera” navodi da se radi o tankeru koji je prevozio zapaljivu tečnost.

“Tg24” piše da se radi o velikom požaru, kojeg je pratilo nekoliko eksplozija. Dodaju kako se cisterna zapalila usred nesreće.

Akcija spašavanja i gašenja vatre otežana je zbog jako visokih temperatura do kojih dolazi uslijed isparenja.

“Tg24” dodaje i kako su od siline eksplozije popucali prozori na obližnjim zgradama i kućama.

Mediji javljaju i da je do nesreće došlo na dijelu auto-puta koji je zapravo nadvožnjak, koji prelazi preko loklanog puta.

Nadvožnjak se srušio ispod dijela na kome se deslia eksplozija, što se vidi na snimcima koje su objavili vatrogasci.

Neki ljudi povrijeđeni su djelovima cisterne i obližnjih automovila.

Visok plamen i gust dim video se iz mnogih djelova grada, a izgorjela su i vozila na obližnjem placu za prodaju automobila.

Italijanska agencija je prethodno izvijestila da je odjeknula i serija eksplozija. Vjeruje se da je desetak vozila eksplodiralo.

Na video snimcima i fotografijama, objavljenim na Tviteru, vidi se velika vatrena lopta i dim kako se uzdižu iznad Bolonje. Prema navodima svjedoka, došlo je do sudara, a požar je izbio pošto je jedno od vozila eksplodiralo.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend